МОУ про реформу системи харчування: "Військові повинні забути про проблеми з якістю та недовезенням"

26 січня 2024, 15:37
Минобороні

Керівники Міністерства оборони України підтвердили наміри продовжувати реформи та викорінювати корупцію та недбалість. У тому числі, у системі харчування бійців ЗСУ.

Так, заступник Міністра оборони Віталій Половенко проінформував про хід неоголошеної інспекції постачання продуктів до військових частини на південному сході країни.

Це вже другий позаплановий візит за тиждень – 19 січня Віталій Половенко разом з членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю позапланово перевірили склади деяких військових частин на сході, повідомляє МОУ.

відео дня

"Ситуація повторюється. Деякі компанії, з якими ми уклали договори наприкінці 2023 не можуть впоратися зі своїми обов’язками. Йдеться про постачання, по-перше, якісних продуктів, по-друге, вчасне постачання", – зауважив Віталій Половенко.

Між тим, виконання даних умов є пріоритетом для військового відомства. Тому, аби така ситуація не повторювалася, в майбутньому закупівлі проводитиме новостворене ДП "Державний оператор тилу".

"Кожен новий постачальник має бути готовим до оперативності. Наші військові повинні забути про проблеми з якістю та недовезенням",– наголосив заступник Міністра оборони.

У результаті інспекційних поїздок МО змінило постачальника деяким військовим частинам. Крім того, за недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компаніям, які зривають терміни поставки.

Нагадаємо, новий Міністр оборони Украіни Рустем Умєров заявив, що ставитиметься до корупції як до тероризму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти