Мінінфраструктури в рамках програми Зеленського візьметься за модернізацію автомобільних пунктів пропуску на кордонах

11 лютого 2022, 12:23
Мінінфраструктури в рамках програми Зеленського візьметься за модернізацію автомобільних пунктів пропуску на кордонах

Уряд України ухвалив рішення, яким передав Міністерству інфраструктури повноваження щодо будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних пунктів пропуску через державний кордон. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

На сьогодні в Україні, відповідно до міжнародних договорів, функціонують 74 міжнародні та міждержавні автомобільні пункти пропуску. З них повністю необлаштованими є 33, а ще 20 залишилися з радянських часів, тому не відповідають міжнародним стандартам.

У Міністерстві інфраструктури оголосили, що в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" починають масштабну модернізацію пунктів пропуску.

відео дня

Зокрема, оновлення відбудуться на пунктах пропуску "Ужгород - Вишнє-Нємецьке", "Чоп — Захонь" та "Ягодин - Дорогуськ". Останній є одним з ключових митних пунктів, адже через нього проходить 40% усіх автомобільних вантажних перевезень в Україні.

"У нашої команди є відповідний управлінський досвід для того, щоб налагодити процеси модернізації автомобільних пунктів пропуску, створити комфортний простір для користувачів та нарешті розв’язати критичну проблему з чергами на українському кордоні", – наголосив очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков.

У міністерстві додають, що за останні роки коштом державного фінансування введено в експлуатацію один об’єкт митної інфраструктури, близько 10 частково відремонтовано, 2 перебувають у стадії незавершеного будівництва, ще 4 потребують завершення реконструкції.

Нагадуємо, раніше координатор програми "Велике будівництво" і заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що цього року планується розпочати будівництво першого концесійного автобану Краківець – Броди – Львів – Рівне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти