Мер Черкас програв суд президенту Зеленському - подробиці

11 жовтня 2020, 17:59оновлено 11 жовтня 2020, 20:57
Конфлікт між главою держави та провінційним мером не отримав судового розвитку.
Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Печерський районний суд столиці України відмовився задовольнити позовну заяву мера Черкас Анатолія Бондаренка до президента України Володимира Зеленського про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це повідомляється в рішенні суду від 1 жовтня нинішнього року.

Судді визнали необґрунтованою позовну заяву мера Черкас. Публічні висловлювання Зеленського, на думку Печерського райсуду, не містять свідомо неправдивої інформації або надмірних оцінних суджень. Суд також не вважає, що Зеленський подав їх "у грубій, принизливій або непристойній формі", оскільки вони є "його особистим суб'єктивним ставленням".

відео дня

Крім того, в суді зазначили, що апеляційну скаргу на дане рішення Бондаренко може подати протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

читайте такожВерховний суд зобов'язав Зеленського говорити тільки українською

Конфлікт президента і мера Черкас - що було раніше:

  • Конфлікт між президентом Зеленський і мером Бондаренко стартував з того, що 1 травня нинішнього року влада Черкас самовільно ввела рішення про ослаблення антикоронавірусних заходів - попри заборонні розпорядження Кабміну.
  • Під час своєї звітної річної прес-конференції президент назвав черкаського градоначальника "бандитом" і заявив, що не має наміру вести з ним переговори.
  • "Я навіть не можу зараз говорити про мера Черкас. Я не знаю, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних справ. Хто це? Я за один стіл з такими бандами не сяду. Його обрали - це право народу. Будь ласка, вибирайте бандитів, якщо хочете. Я думаю, що він поводився некоректно", - заявив керівник країни.
  • У відповідь мер Черкас подав на президента до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти