Масове отруєння у Харкові: 34 людини потрапили до лікарні після відвідин ресторану

18 червня 2021, 06:44
Всі постраждалі їли або замовляли доставку суші. На даний момент 22 дорослих і 12 дітей перебувають у стані середньої тяжкості з діагнозом гастроентероколіт.
Масове отруєння
У Харкові 34 людини отруїлися в ресторанах японської кухні / УНІАН

У Харкові сталося масове отруєння. Люди потрапили на лікарняні ліжка після відвідування двох ресторанів японської кухні. Всі постраждалі, зокрема 22 дорослих і 12 дітей, перебувають у стані середньої тяжкості.

Всіх хворих госпіталізували в стаціонар з попереднім діагнозом - гастроентероколіт. Хтось із жителів міста досі перебуває в лікарні, когось вже відпустили додому. Про це розповів у Facebook директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Масове отруєння у Харкові: 34 людини потрапили до лікарні після відвідин ресторану

Пацієнти пов'язують своє захворювання з вживанням готових страв в закладах громадського харчування. Харківські ЗМІ повідомляють, що постраждалі їли або замовляли доставку суші в одному з ресторанів міста на вул. Квітки-Основ'яненка. За їхніми даними, близько 60 відвідувачів ресторану вже написали скарги до адміністрації. Люди скаржаться на підвищення температури до 39 градусів, нудоту і блювоту.

Користувачі соцмережі пишуть, що люди отруїлися в ресторанах Мафія та Якіторія.

Масове отруєння у Харкові: 34 людини потрапили до лікарні після відвідин ресторану

Ще одна мешканка Харкова написала, що чула, як у цих ресторанах економлять на воді, електриці та дезінфекції. Саме з цими фактами вона пов'язує випадки масового отруєння.

"Я сиділа на літньому майданчику, за сусіднім столом адміністратор проводила співбесіди. Весь час - економимо воду, холодильники прикручуємо, електрику економимо, мило не витрачаємо... У них така політика корпоративна. Тому й не дивно, що багато отруєнь", - написала вона.

Масове отруєння у Харкові: 34 людини потрапили до лікарні після відвідин ресторану

Держспоживслужба наполегливо рекомендувала обом закладам громадського харчування закритися до кінця розслідування.

"Відповіді від них поки немає. Якщо відмовляться, ветеринарна служба буде ухвалювати рішення про примусове закриття ресторанів", - зазначив Сидоренко.

У приміщенні ресторанів провели дезінфекцію та відібрали проби всіх продуктів. Водночас фахівці побоюються, що кількість отруєнь може зрости.

Як повідомляв Главред, в ніч на 17 червня в Івано-Франківську в гуртожитку коледжу технологій та бізнесу отруїлися чадним газом студенти. До лікарні госпіталізовано 8 дітей, троє постраждалих - в реанімації у важкому стані. При цьому рятувальники і поліцейські не змогли встановити джерело походження чадного газу на місці НП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти