"Наймасштабніша евакуація": на Сумщині масово вивозитимуть людей через загрозу з боку РФ

9 вересня 2024, 21:49оновлено 10 вересня, 01:29
813
Обов'язкову евакуацію ввели для людей з Глухова, Свеси та Есмани.
эвакуация из Сумской области
На Сумщині розширили зону евакуації / Колаж: Главред, фото: ДСНС, МВС України

Російські окупанти щодня обстрілюють Сумську область. За останній рік ворог здійснив понад 11 тисяч ударів по території регіону. Було ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію людей з трьох населених пунктів у Шосткинському районі Сумської області. Про це заявляє Сумська ОВА.

Через ворожі обстріли евакуацію проводитимуть у Глухові, Свесі та Есмані.

Слід зазначити, що ще у серпні місцева влада повідомляла про проведення обов'язкової евакуації з 23 населених пунктів п'яти громад. Голова ОВА Володимир Артюх просив про оголошення евакуації з трьох населених пунктів у Шосткинському районі.

відео дня

"Я довів всьому штабу, керівництву громад щодо включення до евакуаційних процесів Глухівської громади, міста Глухів, Есманської громади. Ворог по цих громадах почав застосовувати зброю, інтенсивно — за місяць понад 300-400 застосувань по цих громадах. Ми пропрацьовуємо, як правильно і безпечно організувати евакуацію населення. Це десятки тисяч людей. Це буде наймасштабніший захід з евакуації", — сказав Володимир Артюх.

Евакуація в Україні - новини за темою

Нагадаємо, начальник Покровської МВА Сергій Добряк закликав жителів Покровська негайно евакуюватися через загрозу просування російських військ. У місті досі залишаються діти, щодня Покровськ залишають 500-600 осіб, здебільшого власним транспортом.

Також у Херсонській області розширили перелік населених пунктів для обов'язкової евакуації. До списку додалися ще 50 населених пунктів, а також два мікрорайони Херсона – Гідропарк і Нафтогавань.

Як повідомляв Главред, на Сумщині проводилась обов'язкова евакуація з 23 населених пунктів у п'яти громадах. Тоді евакуювати мали близько 6 тисяч людей, зокрема 425 дітей.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти