Кравчук розповів, як в ОРДЛО блокують мирні кроки щодо Донбасу

10 березня 2021, 07:03оновлено 14 березня 2021, 19:32
Окупанти шукають причини для того, щоби скасувати незручні або невигідні для них рішення.
Леонід Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив, що представники "ДНР" і "ЛНР " продовжують блокувати вирішення питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Кравчук розповів, що загонам "народної міліції "ДНР" дали дозвіл придушувати вогневі точки і стріляти на випередження, передає телеканал Дом.

"Я це питання офіційно порушив на засіданні ТКГ. Запитав, чи не є це початком нівелювання, скасування ухваленого 22 липня минулого року документа про загальну "тишу"? На це запитання я відповіді не отримав", - сказав глава української делегації в ТКГ.

відео дня

За його словами, представники Росії та підконтрольних їй терористів з окремих регіонів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) намагалися пояснити те, що відбувається тим, що "це відповідь на якісь зовнішні чинники". При цьому не уточнили, що малося на увазі під "зовнішніми факторами".

Кравчук вважає, що представники ОРДЛО в переговорному процесі шукають причини для того, щоби, по-перше, скасувати незручні або невигідні для них рішення.

"По-друге, заблокувати будь-які кроки, які поступово могли б привести до миру на Донбасі. Те, що блокуються контрольно-пропускні пункти, що блокується обмін утримуваними особами, блокується багато гуманітарних, екологічних проблем. Таких проблем багато, а вони стосуються життя людей - їхнього здоров'я, пенсій, взагалі відносин з родичами. Все це блокується", - перерахував він.

Кравчук також повідомив, що найближче засідання Тристоронньої контактної групи, згідно з планом, відбудеться 17 березня.

читайте такожАрестович розповів, як Кремль шантажує Україну

Війна на Донбасі та врегулювання ситуації - останні новини:

  • Раніше глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія й надалі блокуватиме переговори щодо Донбасу, то вивести ситуацію з глухого кута можна буде лише із застосуванням серйозних заходів.
  • "Якщо Росія надалі стоятиме на тому, що вона не є стороною конфлікту, а тільки спостерігачем, і шукатиме будь-які причини, щоби блокувати наші переговори, то можна говорити, що ситуація перебуває в глухому куті. І що вивести її з глухого кута можна тільки радикальними кроками", - сказав Кравчук.
  • Учасник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів про можливу підготовку Росії до провокації на Донбасі. За його словами, Москва хоче завести своїх "миротворців" на територію ОРДЛО.
  • 3 березня "народна міліція ДНР" опублікувала заяву про те, що російські гібридні війська отримали право відкривати "попереджувальний вогонь" у напрямку сил ООС на Донбасі.
  • Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук сказав про те, що Київ розцінює такі дії як прагнення до одностороннього виходу РФ з Договору про режим припинення вогню на Донбасі та спробу зриву виконання Мінських угод.
  • Голова російської делегації в ТКГ Борис Гризлов звинуватив Україну в порушенні режиму тиші на Донбасі. Також він заявив, що Київ нібито стягує війська в житлові райони та провокує ескалацію конфлікту.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти