Кравчук розповів, як його та Україну жахливо оббрехали на телеканалі ZIK

7 лютого 2021, 00:55
Перший президент України згадав, як на телеканалі ZIK висвітлювали обмін полоненими. Ніхто з журналістів не звертався до української делегації за коментарем.
Леонід Кравчук
Кравчук розповів, як його та Україну оббрехали на телеканалі ZIK / Главред

Перший президент України, глава української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук заявив, що телеканал ZIK з "групи Медведчука" підтасовував поняття з метою оббрехати роботу ТКГ.

"Я дивився ZIK у питанні повернення полонених. Я заявляю офіційно, на присязі можу сказати, що цілу годину йшла брехня на каналі. Звинувачення мене особисто й України. Але ніхто з журналістів не звертався до нашої делегації за будь-яким коментарем", - сказав Кравчук в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Перший президент підкреслив, що журналісти "цілу годину брехали, щоб зробити один висновок".

"Вони цілу годину брехали для того, щоб зробити один висновок - Україна не хоче приймати громадян з ОРДЛО, тобто йде постійне підтасування понять. Жодної інформації, тільки жахлива пропаганда проти України", - особливо зазначив Кравчук.

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна - про що йшлося раніше:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, тимчасове зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або тимчасове зупинення ліцензій.
  • Станом на вечір 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 припинили транслюватися.
  • 3 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про запровадження санкцій проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK). За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.
  • 5 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що запровадження санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK стало початком звільнення території України - Донбасу і Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти