"Дивіться людям в очі": Верещук наполягає, що Порошенко привітав Путіна з Днем Росії

10 липня 2020, 03:03оновлено 10 липня 2020, 03:41
Нардеп вимагає, щоб колишній глава держави оприлюднив спростування.
Порошенко Верещук
Верещук хоче дізнатися правду / Свобода слова

Народний депутат України від фракції Слуга народу Ірина Верещук звернулася до співголови фракції партії Європейська солідарність Артура Герасимова з проханням надати спростування інформації в ЗМІ про те, що Петро Порощенко в 2014 році привітав з Днем Росії Володимира Путіна.

В ефірі програми Право на владу на телеканалі 1+1 політик зазначила, що 27 українських ЗМІ надрукували тоді цю інформацію.

"Ні спростування. Ні слова не було за всі ці роки сказано. І коли я, навіть не підозрюючи, що це може викликати таку бурхливу реакцію у Петра Порошенка, привела йому приклад гібридизації процесів, коли ми тут всередині розповідаємо про противника Путіна і туди лягає все: чому ми війну війною не назвали, чому дипломатичні відносини були розірвані вчасно і, власне, навела приклад привітання з Днем Росії, а як ви пам'ятаєте президент Порошенко зробив це 12 червня, тому що тоді був День Росії. На мене просто пролився шквал негативу від представників Європейської солідарності, моїх колег по парламенту, які кожен там щось хотів написати в Facebook, потім ломи, експерти великі і маленькі", - сказала нардеп.

Верещук зажадала, щоб Герасимов в прямому ефірі озвучив спростування інформації.

читайте такожЕкс-нардеп розповів, як Порошенко намагався приховати Іловайську трагедію"Так скажіть, будь ласка, я розповсюдила кремлівський фейк, коли сказала, що він привітав 12 червня з Днем Росії Путіна? Ви, скажіть, чи вірите, що він не привітав? От скажіть нам всім зараз. Ви як його колега по партії, фракції, той хто завжди захищає його на всіх можливих каналах і майданчиках. Ось дивіться людям в очі і скажіть: він привітав Путіна з Днем Росії?" — заперечила вона.

Герасимов знову заявив, що Верещук поширює фейки Кремля.

"Спростуйте, якщо це неправда. Тоді я вибачусь і 27 ЗМІ вибачаться, всі вибачаться перед Петром Олексійовичем", — сказала вона.

Нардеп відповів, що його колега або робить це свідомо, або не розуміє суть своїх дій.

Нагадаємо, в ефірі програми Свобода слова народний депутат від фракції Слуга народу Ірина Верещук звинуватила лідера фракції Європейська солідарність Петра Порошенка в тому, що він привітав Володимира Путіна з Днем Росії 12 червня 2014 року. На той момент РФ анексувала Крим і вторглася на Донбас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти