Хвиля масових штрафів: Зеленський зробив заяву щодо різкого спалаху COVID-19

13 червня 2020, 17:49
В Україні будуть штрафувати порушників карантинних заходів.
Зеленський
Зеленський закликає проводити перевірки місць скупчення людей / УНІАН

Президент Володимир Зеленський закликав посилити перевірки місць скупчення людей на предмет дотримання протиепідемічних заходів. Влада дотримується консолідованої позиції, згідно з якою порушників карантину потрібно притягувати до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

У зв'язку з різким спалахом коронавірусної інфекції Зеленський пропонує проводити перевірки у транспорті, магазинах і на ринках, де виявлятимуться особи, які порушують вимоги карантину. Їх притягнуть до відповідальності.

відео дня

"Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт - місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення - на установах і платформах, які повинні забезпечити безпеку, прописану Кабінетом Міністрів", - сказав президент.

Також з цього питання наводяться слова голови МОЗ Максима Степанова і прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Міністр охорони здоров'я вважає, що зростання числа госпіталізованих з COVID-19 викликає занепокоєння. При цьому глава уряду вважає, що влада повинна продемонструвати сувору реакцію на ці моменти.

"Причини для паніки немає, але є "дзвіночки", які вимагають реакції... Міжнародний досвід демонструє дієвість адміністративної відповідальності", - запевнив Шмигаль.

Тим часом голова Національної поліції Ігор Клименко розповів, що за час карантинних заходів правоохоронці склали понад 12,5 тисяч протоколів про адміністративні порушення. У загальній складності українців оштрафували на 4,5 мільйони гривень.

Раніше глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в Україні можуть посилити карантин через збільшення кількості захворювань на COVID-19 в деяких областях.

Нагадаємо, 15 червня на території України в регіонах з оптимальною епідемічною ситуацією будуть введені додаткові заходи, які пов'язані з послабленням карантинних обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти