Інфекціоніст розповіла, чому дітей не можна посилати на уроки до невакцинованих вчителів

6 вересня 2021, 16:37
Інфекціоніст Надія Дребот вважає, що драматизують необхідність щеплення виключно ті спеціалісти-педагоги, які вірять в антивакцинальні міфи.
школа, коронавірус
Дітей не можна посилати на уроки до невакцинованих вчителів - інфекціоніст / УНІАН

Батьки не повинні відправляти дитину на уроки, які ведуть невакциновані від COVID-19 вчителі. Про це повідомляє портал Головнокомандувач з посиланням на думку лікаря-інфекціоніста вищої категорії надії Дребот.

Вона заявляє, що батьки мають право вимагати, щоб вихователь і вчитель були вакциновані. В іншому випадку не можна пускати на заняття до таких педагогів учнів ‒ особливо дітей з бронхіальною астмою, цукровим діабетом, вродженою вадою серця і неврологічними захворюваннями.

Дребот вважає, що драматизують необхідність щеплення ті педагоги, які вірять в антивакцинальні міфи.

"Зараз відбувається деяке нагнітання перед початком навчального процесу в школах. До нього під'єдналася дуже велика частина вчителів, які, на жаль, не мають базових знань. Здавалося б, достатньо подивитися на своїх колег, які вакциновані, захищені, готуються до навчального процесу", – каже медик.

читайте такожНова заборона з 1 вересня: у Києві у батьків учнів у школах вимагатимуть COVID-сертифікати

Нагадаємо, раніше головний санлікар України Ігор Кузін заявляв, що школи, де щеплення від коронавірусу зробили менше 80% педагогів, працювати не будуть. Причому не важливо, в якій з епідеміологічних зон знаходиться навчальний заклад. Однак на даний момент немає законодавчих підстав, щоб не допустити невакцинованих вчителів до роботи.

Міністерство охорони здоров'я в липні запустило вимогу, згідно з якою школи в Україні з 1 вересня 2021 року будуть працювати в тому випадку, якщо в них буде вакциновано 80% від усього персоналу навчального закладу.

У Святошинському районі міста Києва вже попереджали вчителів про те, що їх можуть не допустити до роботи в тому випадку, якщо вони не зроблять щеплення від COVID-19. Втім, там також уточнювали, що від роботи невакцинованих педагогів усувати не будуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти