Названо найвідповіднішу для Зеленського кандидатуру на посаду голови НБУ

12 липня 2020, 03:49оновлено 29 серпня 2023, 14:54
Посаду голови Нацбанку може обійняти той, без кого неможливо було втілити у життя проект щодо усунення Смолія, сказав експерт.
Експерт вважає, що Данилишин – найвідповідніша для Зеленського кандидатура на посаду голови Нацбанку – Хто очолить НБУ
Богдан Данилишин – найвідповідніша для Володимира Зеленського кандидатура на посаду глави Нацбанку, вважає експерт / УНІАН

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст та політолог Олег Соскін вважає, що для президента Володимира Зеленського найвідповіднішою фігурою на посаду голови Національного банку України є колишній міністр економіки та голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

Данилишин фактично є генеральним менеджером проекту щодо усунення Якова Смолія з посади голови Нацбанку – без нього це неможливо було втілити у життя, розповів експерт Главреду.

На думку співрозмовника, у Данилишина найбільші шанси очолити Нацбанк, оскільки він ідеологічно повністю відповідає уявленням глави держави, і його кандидатуру також підтримує нардеп, лідер Батьківщини Юлія Тимошенко, фракція якої зіграла серйозну роль у відставці Смолія.

"У контексті того, що хоче Зеленський, найвідповіднішою фігурою керівника НБУ для нього є Богдан Данилишин... Це людина старої формації та прихильник державного соціалізму, який передбачає друкування грошей для розвитку економіки...", – сказав економіст.

читайте також"Маєш звільнитися": Смолій розповів подробиці зустрічі із ЗеленськимНагадаємо, 1 липня Яків Смолій написав заяву про звільнення з посади голови Нацбанку за власним бажанням та передав документ Володимиру Зеленському. Смолій стверджував, що прийняв рішення звільнитися через "систематичний політичний тиск". Верховна Рада відправила Смолія у відставку 3 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти