"Хочуть списати свідків": вцілілих в Макіївці окупантів планували відправити у наступ - ЗМІ

4 січня 2023, 07:23
Родичі мобілізованих скаржаться, що російська влада досі не склала списки поранених і загиблих.
ПТУ №19 в Макіївці
ПТУ №19 в Макіївці після удару. На місці розбирають завали / Фото Telegram

Російських окупантів, які вижили після удару ЗСУ по будівлі ПТУ №19 у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області, яку перетворили на казарму, хочуть відправити на передову, щоб позбутися непотрібних свідків.

Родичі мобілізованих досі не знають, де члени їхніх родин, а влада РФ не склала списки поранених і загиблих. Про це повідомляє видання Важные истории.

Дружина одного з мобілізованих із Самарської області росіянина, який отримав поранення після удару по Макіївці, розповіла, що не знає, де її чоловік.

"Немає інформації, в яку лікарню везуть чоловіка. Вам в будь-якому випадку не скажуть, куди їх везуть. Вже третю добу йдуть, мені багато жінок пишуть і дзвонять – у них теж немає жодних звісток, це, чесно кажучи, дуже напружує. Зрозуміло, що телефони розбилися, хтось в госпіталь потрапив, пам'ять втратив... Але елементарно хоча б списки складіть! Хто живий, хто мертвий, хто в госпіталі", - поскаржилася росіянка.

Жінка повідомила, що російських військових, які вижили, хотіли відправити "в наступ", проте "ті, хто розумніший, зі своїм начальством зібралися, пішли в інший бік – в укриття якісь".

Ще одна родичка мобілізованого з Самарської області розповіла, що вцілілих окупантів "хочуть списати як непотрібних свідків".

"Туди їде комісія, і ми боїмося, що їх можуть відправити кудись або заховати",-сказала вона.

Російська пропагандистка Анастасія Кашеварова також писала в Telegram, що росіян, які пережили обстріл ПТУ №19 в Макіївці, "хочуть направити на передову або ще кудись подалі від очей". За її словами, вижило "приблизно 216 осіб".

Пізніше вона уточнила, що через галас мобілізовані залишилися на місці.

'Хочуть списати свідків': вцілілих в Макіївці окупантів планували відправити у наступ - ЗМІ

Удар HIMARS по базі росіян в окупованій Макіївці

В ніч з 31 на 1 січня практично під бій курантів було завдано удару по ПТУ в окупованій Макіївці Донецької області, де дислокувалися російські окупанти. Повідомлялося, що нібито удар був нанесений HIMARSами.

Пізніше стало відомо, що будівлю місцевого професійно-технічного училища №19 повністю знищено. Внаслідок удару загинули 400 і були поранені 300 окупантів. У мережі повідомлялося, що в Макіївському ПТУ було більше однієї роти окупантів. Крім того, туди прийшли й інші загарбники відзначати Новий рік.

У Міністерстві оборони Росії лише через 2 дні зізналися, що було завдано удару. Однак вони заявили, нібито в результаті удару по будівлі колишнього профтехучилища в окупованій Макіївці, в якому знаходилися мобілізовані солдати російської армії, загинули лише 63 військових.

За останніми даними Міноборони РФ, в ході розбору завалів були знайдені тіла 89 окупантів. Серед загиблих виявився заступник командира полку підполковник Бачурін.

У відомстві кажуть, що виною всьому стало "масове використання особовим складом мобільних телефонів".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти