Гучне рішення Ради розбурхало Януковича: як відреагував експрезидент-утікач

18 лютого 2021, 07:37оновлено 18 лютого 2021, 08:51
Віктор Янукович не зміг промовчати після того, як парламент визнав Революцію гідності одним з ключових моментів будівництва української держави.
Янукович
Віктор Янукович / Reuters

17 лютого Верховна Рада України ухвалила постанову, згідно з якою визнала Революцію гідності (Євромайдан) одним з ключових моментів будівництва Української держави. Дане рішення "розбурхало" колишнього президента, втікача Віктора Януковича. Своє послання українцям він передав через свого адвоката Віталія Сердюка.

Сердюк опублікував у Facebook заяву Януковича. У ньому йдеться про те, що експрезидент вважає події Революції гідності "державним переворотом".

"Верховна Рада сьогодні ухвалила постанову про так звану "революцію гідності", в реальності – збройний державний переворот 2014 року. Це сумнівне рішення знову розколює українське суспільство, розділяє його на переможців і переможених", - йдеться в заяві Януковича.

Крім того Янукович традиційно звинуватив керівництво України в роботі на "іноземців", нагадав про "зруйновану економіку" і знайшов винних в анексії Криму і війні на Донбасі.

Гучне рішення Ради розбурхало Януковича: як відреагував експрезидент-утікач
Заява Януковича / Фото Facebook Віталія Сердюка

Рада офіційно узаконила статус Майдану

  • 17 лютого 2020 року український парламент ухвалив постанову №2739. "За" проголосували 295 депутатів.
  • Новий документ визнає Революцію гідності одним з ключових моментів будівництва української держави і виразником національної ідеї свободи.
  • Депутати офіційно поклали провину за анексію Криму і окупацію Донбасу на колишнього президента України Віктора Януковича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти