Держава допоможе медичним закладам, які не можуть платити лікарям підвищену зарплату - ОП

11 лютого 2022, 18:24
Медзаклади, які не в змозі сплачувати медпрацівникам підвищену зарплату, отримають фінансування за окремим пакетом від Національної служби здоров’я.
Держава допоможе медичним закладам, які не можуть платити лікарям підвищену зарплату - ОП

Держава надасть підтримку закладам охорони здоров'я, які з об’єктивних причин неспроможні реалізувати ініціативу президента Володимира Зеленського про підвищення заробітної плати медпрацівникам з коштів Програми медичних гарантій.

Про це заявив у Facebook заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Виконання Указу Президента України "Про заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантій для медичних працівників" обговорювалося серед інших на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при президенті, що відбулося у Харкові.

відео дня

"З’ясовуємо ситуацію по кожному зверненню. У 2022 році бюджет Програми медичних гарантій збільшився на 34 млрд грн і складає понад 157 млрд грн. Це означає, що медичні заклади отримають суми більші, ніж у 2021 році. Логічне запитання, якщо все так добре, чому скаржаться люди, а лікарні не спроможні платити нову заробітну плату", — зазначив Тимошенко.

Медзаклади, які не в змозі сплачувати медпрацівникам підвищену зарплату, отримають фінансування за окремим пакетом від Національної служби здоров’я. Воно видаватиметься спочатку на півроку, кошти для цього вже закладені до програми медичних гарантій. За цей час заклади повинні відповідним чином оптимізувати процеси управління. Але не шляхом звільнення чи переведення людей на неповний робочий день.

"Вже розпочались і триватимуть перевірки за фактами примусового переведення медиків на неповну ставку. Щодо керівників, які вирішать таким чином "зекономити" бюджет лікарні, будемо ініціювати кадрові рішення", — наголосив Тимошенко.

Кожен медзаклад, який декларує потребу в державній допомозі, буде верифікуватись МОЗ та перевірятись Держаудитслужбою. Це потрібно для розуміння, чому бракує коштів на зарплату, забезпечення якої на гідному рівні має бути пріоритетом для керівництва медзакладів.

Заступник керівника ОП пообіцяв також, що впродовж місяця буде знайдено рішення щодо збільшення зарплати медсестер у школах. Навантаження в них менше, ніж у медичних закладах, але їх робота теж має гідно оплачуватись.

Нещодавно Кирило Тимошенко закликав медпрацівників, які стикаються з проблемами при нарахуванні підвищеної зарплати, повідомляти про це особисто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти