Тільки не Яценюк: Верещук назвала кандидатів на посаду глави НБУ

4 липня 2020, 01:23
576
Політик має намір голосувати за Богдана Данилишина.
Важливий кожен, Ирина Верещук
Верещук не бачить на посту глави НБУ Яценюка / 112.ua

Депутат від партії Слуга народу Ірина Верещук назвала прізвища кандидатів на посаду керівника Національного банку, яка після відставки Якова Смолія залишається вакантною.

В ефірі телеканалу Наш політик підкреслила, що на даний момент обговорюється чотири кандидатури — голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, голови ради НБУ Богдана Данилишина, екс-голови правління Райффайзен банку Аваль Володимира Лавренчука та голови Укргазбанку Кирила Шевченка.

За словами Верещук, вона планує проголосувати за кандидатуру Данилишина.

Нардеп наголосила, що не бачить на посаді голови Нацбанку колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Вона вважає, що і колеги по парламенту кандидатуру екс-глави уряду не підтримають.

читайте такожСмолій розповів, хто здійснював "політичний тиск" на Нацбанк"Я думаю ні. Я не бачу захоплення серед моїх колег, серед профільних не бачу такого екстазу від його кандидатури. Тому спокійно", — відповіла парламентарій на питання журналіста.

Як відомо, на деяких Telegram-каналах з'явилася інформація, що Арсенія Яценюка "будуть виводити" на посаду голови Національного банку.

Нагадаємо, тимчасово виконуючої обов'язки голови Національного банку України 3 липня була призначена Катерина Рожкова, яка раніше займала посаду першого заступника голови Нацбанку.

Як раніше повідомлялося, Верховна Рада схвалила звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти