Гетманцев розвіяв міфи про те, що реформи заганяють економіку в тінь

13 лютого 2022, 08:30
43
Він наголосив на зменшенні реальних обсягів тінізації української економіки.
Гетманцев розвіяв міфи про те, що реформи заганяють економіку в тінь
Данило Гетманцев/ УНИАН

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у коментарях для видання "ВЕСТИ" розвіяв міфи щодо тінізації економіки та спростував тези блогера Михайла Кухара.

Михайло Кухар написав, що в 2021 році з банківських рахунків було знято 65 млрд гривень. Ці гроші, на думку блогера, поповнили тіньову економіку. Причиною їх вилучення з банківського сектору начебто став тиск реформ.

Данило Гетманцев повністю спростував таку експертну думку: "Насправді Михайло займає особливе місце в досить широкій колекції моїх хейтерів. Можна сказати, що це мій улюблений хейтер. Йому вдається іноді в одному повідомленні об'єднати всі безглуздя з курсу "Макроекономіка за 12 годин" з повною відсутністю елементарного сенсу. Ну, наприклад, звинуватити Гетьманцева у тінізації економіки у 2021 році, посилаючись на мої ініціативи, що набрали чинності з 2022 року".

відео дня

Нардеп нагадав, що показник готівки поза банківською системою зростає в Україні з 2008 року.

"У 2020 році цей показник був понад 130 млрд грн. Зростання відбувається за твердженням самого Нацбанку виключно внаслідок інфляційних процесів та попиту на ліквідні активи через пандемію", – сказав Гетманцев.

Що ж до реальних обсягів тінізації української економіки, то треба констатувати їх зменшення. Гетманцев наводить дані Мінекономіки, згідно з якими об’єми економіки в тіні скоротилися на 1 в. п. в період з січня по вересень 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти