Генерал США спрогнозував, чи буде наступ Росії на Україну

28 квітня 2021, 20:35оновлено 28 квітня 2021, 21:21
Голова Комітету начальників штабів збройних сил США генерал армії Марк Міллі прокоментував недавню російську ескалацію біля кордонів України.
Російська армія
Генерал США спрогнозував, чи буде наступ Росії на Україну / Reuters

Через кілька тижнів військової ескалації з російського боку навколо України США спостерігають зниження напруженості і не прогнозують драматичного розвитку подій і можливого повномасштабного наступу РФ в найближчій перспективі. Отакий прогноз зробив голова Комітету начальників штабів збройних сил США генерал армії Марк Міллі.

"Ми спостерігали за нарощуванням сил (з російського боку – Главред) протягом останніх декількох тижнів - протягом чотирьох - п'яти тижнів (Росія – Главред) приблизно вдвічі збільшила чисельність своїх сухопутних військ та інших засобів поблизу України", - зазначив Міллі.

Генерал також зазначив, що такий стан речей викликав "велике занепокоєння", проблема обговорювалася на рівні уряду і військового командування у Вашингтоні.

"Ми стурбовані цим і відстежуємо ситуацію", ‒ підкреслив Міллі.

Водночас, зазначив генерал, частина російських сил і засобів протягом останніх днів почала відводитися. "Напруга знижується, і це хороша новина. Ми продовжимо дуже пильно стежити за цим. Зараз ми не очікуємо нічого драматичного або загрозливого в найближчій перспективі", ‒ підсумував він.

читайте такожАмериканський генерал попередив, коли Україні загрожує атака Росії

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Президент США від Демократичної партії Джо Байден обіцяв попрацювати над тим, щоб надати Україні летальне озброєння.
  • Колишній командувач ЗС США в Європі Бен Ходжес назвав ознаки підготовки удару РФ по Україні. За його словами, про підготовку нової атаки Росії на Україну можна буде зрозуміти за фактом зведення госпіталів, сховищ боєприпасів, логістичних пересувань військових і зростанню новин про гуманітарну кризу в анексованому Криму.
  • Ексголова Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж говорив, що президент РФ Володимир Путін, можливо, в перспективі планує захопити Херсонщину, але найближчим часом-навряд чи.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти