Фокін публічно виправдовував захоплення Росією Криму

19 серпня 2020, 15:32оновлено 19 серпня 2020, 16:24
Кілька років тому Вітольд Фокін в публічному просторі повторив меседж російської пропаганди.

Фокін
Вітольд Фокін (праворуч) / УНІАН

Вітольд Фокін (прем'єр-міністр України в 1991-1992 роках) - перший заступник глави делегації України в Тристоронньої контактній групі на переговорах в Мінську щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі в 2017-м публічно стверджував - Росія була змушена окупувати острів Крим.

Відповідну заяву Фокін зробив в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Є ще одна версія, і я схильний думати, що вона серйозна. Адже чому американські авіаносці увійшли в Середземне море, пройшли Дарданелли, Босфор? Є версія, що якби Росія не захопила в той час Крим, то цілком можливо, вона б втратила Крим навічно, бо прийшли б сюди американці. А Росію потрібно зрозуміти: у неї там флот ", - сказав Фокін.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 18 серпня своїм указом ввів Вітольда Фокіна до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ).

За словами керівника делегації (першого президента України) Леоніда Кравчука, Фокін допоможе налагодити взаємодію як з жителями Донбасу, які проживають на непідконтрольних Україні територіях, так і з рештою українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти