Якщо Голос зникне, офісу Зеленського доведеться створювати штучно "Голос-2" - експерт

12 червня 2021, 02:16оновлено 12 червня 2021, 08:08
Голос може стати непоганим конкурентом Європейській солідарності колишнього президента Петра Порошенка.
Зеленський
Без політичної підтримки Зеленського падіння голосу буде набагато швидше / УНІАН

Політсила Голос переживає кризу, і вибратися самостійно з неї партія не зможе. На допомогу міг би прийти Офіс президента, оскільки команда Зеленського не знає, що робити із західним електоратом, а ця політсила могла б допомогти вирішити це питання.

Таку думку озвучив у коментарі Главреду політолог і соціолог, директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко.

За його словами, у Голосу немає ні ідеології, ні лідера. Крім того політсила є об'єктом політичних маніпуляцій з боку своїх супротивників, насамперед, Євросолідарності.

відео дня

"Чи зуміють члени цієї політсили консолідуватися, неясно. Їм треба бігти в Офіс президента і пояснювати Єрмаку, що Голос може стати непоганим конкурентом Європейській солідарності Порошенка (...) Так, зрозуміло, що ОПУ не придумає за Голос програму, ідеологію, не знайде йому яскравого харизматичного лідера. Однак без політичної підтримки Зеленського падіння Голосу буде набагато швидшим", - вважає Небоженко.

Тим часом Зеленському дуже важливо вичавити з електорального поля Віктора Медведчука і Петра Порошенка. І Голос міг би зіграти свою важливу роль в цьому процесі.

"Адже якщо Голос зараз зникне, Офісу президента доведеться створювати штучно "Голос-2". Команда президента не може залишити на західноукраїнському політичному полі лише фігуру колишнього президента-олігарха Порошенка. Якщо вони так вчинять, це говоритиме про те, що в команді Зеленського взагалі ніхто не може займатися політикою", - зазначив експерт.

Однак, якщо Голос припинить існування, голосів виборців Євросолідарності це не додасть. Небоженко пояснив, що з появою "плівок Медведчука" виборець став дуже обережним щодо Європейської солідарності.

читайте також"Президент Притула": експерт оцінив шанси шоумена "відкусити по-крупному"

Як повідомляв Главред, 7 червня відомий телеведучий і волонтер Сергій Притула оголосив про те, що залишає лави партії Голос.

Партія Голос відреагувала на намір шоумена вийти з політсили. У Голосі вважають, що причиною такого рішення є особисті амбіції Притули.

Також анонсовано вихід з фракції і партії ще десяти парламентарів. Крім того хочуть виключити з лав Голосу Кіру Рудик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти