Експерти назвали головну причину жахливої якості води в Дніпрі

30 червня 2021, 19:51
Попри активне проголошення екологічних гасел, активісти не займаються системним відстеженням і запобіганням забруднень у навколишньому середовищі.
Річка Дніпро цвіте
У Дніпрі вода жахливої якості - експерти / Сегодня

Експерти б'ють на сполох через катастрофічний стан якості води в Дніпрі - за словами фахівців, причиною цьому є неякісна робота екологічних організацій.

За даними звіту Рахункової палати, у водах Дніпра було знайдено 161 речовину-забруднювач. Фахівці в рамках аудиту річкового басейну Дніпра виявили високий рівень сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних препаратів, синтетичного мускусу, важких металів, серед яких цинк, мідь та ртуть. А цвітіння води через забруднення призводить до масового мору риби.

Все це відбувається через незадовільну роботу численних екологічних організацій. Попри активне проголошення екологічних гасел, активісти не займаються системним відстеженням і запобіганням забруднень у навколишньому середовищі.

відео дня

Проблема в тому, що небезпечні забруднюючі речовини в Дніпрі виявлені багато років тому і їхня кількість щорічно тільки зростає, у той час як екологи не знаходять способи зупинити погіршення цієї ситуації.

Президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок вважає, що тема захисту навколишнього середовища стає предметом маніпуляцій по всій країні. Як наслідок - вирішення реальних проблем захисту навколишнього середовища, і в першу чергу водних ресурсів, відходить на другий план.

Циганок впевнена, що деякі псевдо-експерти або активісти в галузі екології, а також акції протесту є інструментом для політичної та економічної розправи. У той же час, реальні проблеми в екології залишаються забутими і лише посилюються з кожним роком.

Президент громадської організації "Жива планета" Світлана Березіна зазначила, що державні органи та екологічні організації не можуть якісно проконтролювати весь обсяг забруднень, який надходить до навколишнього середовища і, зокрема, в Дніпро.

"Звичайно у нас працюють безліч екологічних інспекцій, але за всім вони встежити вони не можуть. Виходить, що екологічні організації не можуть впоратися з обсягами контролю", - пояснила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти