Експерт спрогнозував, хто може очолити Кабмін замість Шмигаля

14 березня 2021, 14:02
Президенту Зеленському потрібно щось міняти. І перше, що він може зробити, – це поміняти прем'єр-міністра, а нинішнього зробити у всьому винним.
Тарас Загородній
Прем'єрські перспективи Тимошенко - вельми великі, вважає Тарас Загородній / УНІАН

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній назвав можливих кандидатів на посаду прем'єр-міністра України замість чинного глави Кабміну Дениса Шмигаля.

"Неписаний закон політики звучить так: вчасно знайди винуватого, якщо ти не бачиш навколо винних, значить, винен ти. Зеленському вже потрібно щось міняти. І перше, що він може зробити, - це поміняти прем'єр-міністра, а нинішнього зробити у всьому винним", - сказав експерт під час чату на Главреді.

За його словами, на даний момент є два основних кандидати, які можуть замінити Шмигаля на посаді прем'єра. Це нинішній глава МВС Арсен Аваков і лідерка Батьківщини Юлія Тимошенко.

відео дня

"Аваков - він проявляє небачену активність останнім часом, роздає інтерв'ю і натякає, що він готовий, якщо попросять. А якщо не попросять, то й не треба – він зустріне на своїй нинішній посаді третього президента, чергового прем'єр-міністра. Тимошенко - це найреалістичніший варіант на даний момент", - вважає Загородній.

Однак призначення прем'єром Тимошенко має для Зеленського свої плюси і мінуси.

"У Тимошенко в Раді є своя фракція, яка зможе підтримати більшість, що розпадається. Також вона довела, що тому, хто її не почув з першого разу або просто не послухався, буде погано, а в наших умовах розбалансованості влади і відсутності дисципліни це – добре", - зазначив експерт.

Крім того, Тимошенко – вольова людина, здатна вирішити основне для Зеленського питання, тобто питання тарифів.

"Тимошенко точно займатиметься тарифами. Ми точно побачимо загін Коболєва і Вітренко в такі місця, де Макар телят не ганяв. У неї вже є законопроект, яким пропонується продавати газ з націнкою 30%, а Нафтогаз – ліквідувати, як непотрібну надбудову. За рахунок таких кроків вона б змогла домогтися зниження цін на газ, а це додало б стійкості влади, передусім, Зеленському", - вважає Загородній.

У той же час, враховуючи дуалістичність Конституції України, Тимошенко, ставши прем'єром, одразу стане центром влади в країні.

"Прем'єрство, звичайно ж, підніме рейтинг самої Тимошенко, і в разі дострокових президентських виборів вона вийде в другий тур і виграє у будь-якого кандидата", - спрогнозував експерт.

читайте такожПроблеми почнуться навесні: експерт спрогнозував похмуре майбутнє для Зеленського

Електоральні симпатії українців - про що раніше писав Главред:

  • На початку березня соціологічна група Рейтинг опублікувала свіже соцопитування. Соціологи розібралися, хто з політиків лідирує за симпатіями серед українців у президентському рейтингу.
  • Згідно з опитуванням, якби вибори президента України відбулися б на початку березня 2021 року, найбільше голосів отримав би нинішній глава держави Володимир Зеленський - 22,5%.
  • При цьому за Петра Порошенка проголосували б 14,6%; за Юрія Бойка - 11,6%; за Юлію Тимошенко - 11,1%.
  • За даними Центру Разумкова, на початку лютого 2021 року майже половина українців хотіла проведення дострокових виборів президента Україна.
  • Згідно з опитуванням, у Володимира Зеленського були шанси перемогти у другому турі Петра Порошенка, Юрія Бойка і Дмитра Разумкова.
  • Згідно опитування КМІС, якби президентські вибори відбулися в другій половині січня 2021 року, то за Зеленського віддали б голоси 13,4% всіх опитаних і 19,8% серед тих респондентів, хто визначився з вибором.
  • Згідно з попереднім опитуванням КМІС, Володимир Зеленський також втрачав популярність. Якби президентські вибори в Україні відбулися наприкінці 2020 року – то рівень підтримки Зеленського коливався б на позначці в 27%.
  • Політолог і соціолог, директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко вважає, що у Віктора Медведчука є непогані шанси стати президентом України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти