Експерт пояснив, коли і чому "червона" зона карантину радикально скоротиться

29 квітня 2021, 13:53
Керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко дав прогноз щодо скорочення" червоної " коронавірусної зони.
Бориспіль, червона зона
Експерт пояснив, коли і чому "червона" зона карантину радикально скоротиться / УНІАН

У Центрі економіки охорони здоров'я Київської школи економіки заявили - вже найближчим часом "червона" зона коронавірусного карантину COVID-19 кардинально скоротиться. Про це заявив на брифінгу керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко.

За його словами, з червоної зони до кінця тижня можуть вийти ще сім областей.

"Наприклад, Житомирська область стабілізується і протягом тижня може вийти з цієї зони. Запорізька, Київська та Полтавська області ще не вийшли з неї через коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19. Очікується стабілізація показника. Після цього ці області зможуть вийти з "червоної" зони. Це очікується протягом тижня", - повідомив Ганіченко.

Крім того, як свідчать дані, оприлюднені МОЗ, у четвер, 29 квітня, Вінницька область перейшла з "помаранчевої" в "жовту" зону карантину.

До "червоної" зони карантину станом на сьогодні входять Київ, а також Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська області. За його словами, багато областей, які зараз знаходяться в "червоній" зоні карантину, можуть найближчим часом вийти з неї.

читайте такожСтепанов заявив, що Київ наступним вийде з червоної зони

Коронавірус в Україні - про що раніше повідомлялося:

  • Керівник МОЗ Максим Степанов заявив, що Україна вийшла на пік третьої хвилі коронавірусу. За його словами, поступово ситуація починає стабілізуватися, рівень госпіталізацій знизився.
  • Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні і госпіталізаціями стабілізувалася. Україна виходить на плато.
  • Жорсткий карантин в Києві продовжили на 2 тижні – до 30 квітня.
  • Пізніше мер Віталій Кличко офіційно заявив - локдаун в столиці України повністю припиняється з 1мая.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти