Два відомих українських журналіста представлять ОРДЛО на перемовинах по Донбасу

9 червня 2020, 10:13
Донецьку область на перемовинах по Донбасу представлять журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш.
Денис Казанський
Денис Казанський представить Донецьку область на переговорах по Донбасу / Радіо Свобода

Журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, а також юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер стануть офіційними представниками окремих районів Донецької та Луганської областей в політичній групі Тристоронньої контактної групи на переговорах з питань Донбасу.

Зокрема, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Гармаш підтвердив дану інформацію.

За його словами, він починає свою роботу в політичній підгрупі вже з сьогоднішнього дня, 9 червня.

відео дня

"Мені запропонували увійти до складу української делегації в Мінській ТКГ. Сьогодні вже буду брати участь у роботі політичної підгрупи. Як представник ОРДЛО. Звучить моторошно. Насправді я вже п'ять років кажу на всіх ефірах: якщо вже вам так важливі Мінські угоди, а в них записані зобов'язання України "консультуватися" і "узгоджувати" деякі законопроекти з "представниками окремих районів Донецької та Луганської області", то я теж з Донецька, ведіть переговори зі мною!" – написав журналіст.

Також про свою участь у переговорному процесі розповів в Facebook і Денис Казанський.

"Важливе оголошення. З сьогоднішнього дня я беру участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи по Донбасу. Нагадаю, що вона називається тристоронньою, тому що сторонами переговорів вважаються Україна, РФ, ОБСЄ (ЛДНР не сторона конфлікту)", - зазначив журналіст.

Обидва українських представника підкреслили, що вони будуть консультуватися виключно з українською владою і не мають наміру проводити перемовини з бойовиками "Л/ДНР".

Крім того, відомо, що ОРЛО представлять юрист і керівник організації Луганське земляцтво Вадим Горан, а також лікар Костянтин Лібстер.

Додамо, Росія як і раніше наполягає на тому, що делегація бойовиків "Л/ДНР" нібито є повноважними представниками окремих районів Донецької та Луганської областей і, мовляв, саме з ними Україна повинна вести прямі переговори. Київ, у свою чергу, відмовляється від діалогу з ними, тому що вони є представниками позиції Кремля.

Для виконання Мінських угод українська влада вирішила залучити до переговорного процесу переселенців з ОРДЛО, які після війни перебралися на підконтрольні Києву території.

Раніше в МЗС України заявили, що Київ може надати особливий статус ОРДЛО, однак подібні поступки не повинні порушувати територіальну цілісність і суверенітет держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти