ДРГ Росії намагалася прорватися до України: у Генштабі назвали напрямок і деталі

31 березня 2024, 21:38
На Сіверському та Слобожанському напрямках фіксується присутність російських окупаційних військ, противник веде диверсійно-розвідувальну діяльність.
ЗСУ, Сумська область
ЗСУ не дали ДРГ РФ прорватися в районі Старої Гути - Генштаб / Колаж: Главред, фото: 22-а ОМБр, DeepState

Бійці ЗСУ припинили спробу окупаційних військ агресора Росії закинути диверсійно-розвідувальну групу на територію Сумської області. Про це повідомили у Генеральному штабі.

У вечірньому зведенні Генштабу в неділю, 31 березня, йдеться про те, що диверсанти намагалися прорватися на українську територію в районі селища Стара Гута на Сумщині.

"Наші підрозділи припинили спробу проникнення ДРГ противника в районі населеного пункту Стара Гута Сумської області", - зазначено в повідомленні.

відео дня

Крім того, це селище протягом доби обстрілювали окупанти із застосуванням артилерії та мінометів.

У Генеральному штабі наголосили, що на Сіверському та Слобожанському напрямках у прикордонних районах фіксується присутність російських окупаційних військ. Противник продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність.

Ситуація в Сумській області - головні новини:

Окупанти Росії посилили обстріли Сумської області, у прикордонних населених пунктах було організовано евакуацію дітей, їхніх батьків або опікунів.

18 березня війська РФ вдарили по Конотопу Сумської області, через ворожу атаку безліч людей залишилися без теплопостачання і гарячої води. Також повідомлялося про пошкодження комунальних об'єктів.

Російська авіація скинула лише на громади Сумщини вже майже 200 керованих бомб, сказав президент Володимир Зеленський. Глава держави закликав країни-партнери допомогти Україні з посиленням системи протиповітряної оборони.

Що таке КАби?

Керована авіаційна бомба (КАБ) — один з видів авіаційних боєприпасів, авіаційна бомба, оснащена для підвищення влучності влучання в ціль аеродинамічними поверхнями та системою наведення, пише Вікіпедія.

Вони є одним з основних видів високоточної зброї, оскільки поєднують високу точність влучення і значну потужність бойової частини. Маса бомби коливається від 500 кг до 1500 кг.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти