Члени вченої ради пояснили, чому голосували за дисертацію Киви

27 квітня 2021, 17:00оновлено 28 квітня 2021, 14:46
Скандал навколо захисту нардепом Іллею Кивою кандидатської дисертації з державного управління продовжує набирати обертів і отримувати резонанс.
Ківа
Ілля Кива / УНІАН

Члени вченої ради із захисту кандидатських дисертацій, які одноголосно проголосували за присвоєння скандальному нардепу від ОПЗЖ Іллі Киві ступеня кандидата наук з державного управління, розповіли, що оцінювали його дисертацію як наукову роботу. І причин голосувати "проти" у них не було. Про це з посиланням на їх коментар повідомляє Громадське.

Один з членів вченої ради заявив журналістам, що вважає ‒ нардеп Кива дійсно є автором дисертації. "Я Киву не знаю взагалі, я оцінюю його наукову роботу", - сказав вчений.

Ще одна член Ради заявила, що критика захисту Киви викликана бажанням дискредитувати українську науку.

"Все зроблено для того, щоб дискредитувати науку в Україні. У мене не було свідчень, щоб не голосувати "за"", ‒ сказала вона.

Заступник міністра освіти Андрій Вітренко в коментарі порталу Україна 24 розповів, що після захисту дисертацію проаналізують в МОН.

"Від процедури захисту до процедури підтвердження рішення вченої ради атестаційною комісією МОН буде ще подолано важкий і довгий шлях. Зараз в міністерство не надійшов повний пакет документів від вченої ради, на його підготовку виділено час, нехай вуз і вчена рада нададуть перелік документів, і ми будемо проводити всебічний аналіз даного пакету і рецензувати всю дисертаційну роботу", - сказав чиновник.

читайте такожКіва осоромився під час захисту, а у Львові спалили наукову роботу

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • 26 квітня народний депутат від Опозиційної платформи - За життя Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю"Механізми державного управління". Члени вченої ради одноголосно проголосували за наукову роботу нардепа: 13 - за, 0 - проти.
  • Під час захисту дисертації Кива осоромився. На опублікованому відео професор просить нардепа пояснити сенс поняття "Демократичний євроінтегрований державний управлінський апарат". На що Кива відповів, що зрозумів питання, але відповідь на нього буде в його наступній науковій роботі.
  • У Львові кандидат медичних наук Олександр Ябчанка вирішив спалити свою дисертацію після того, як дізнався про те, що Кива став кандидатом наук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти