Чи F-16 справді вже в Україні: що означають слова Блінкена про літаки - експерт

11 липня 2024, 19:19
834
Цей процес також може бути тривалим і щонайменше містити процедури на декілька тижнів, зауважив Рябих.
F-16, Пилоты
F-16 на шляху до України / Колаж: Главред, фото: flickr, Командування Повітряних Сил ЗСУ

Найімовірніше, держсекретар США Ентоні Блінкен, говорячи про те, що поставка F-16 в Україну відбувається, мав на увазі старт самого процесу розгортання інфраструктури й безпосередньої передачі авіації Данією та Нідерландами, розповів в ефірі Еспресо експерт Defense Express Валерій Рябих.

Заява Блінкена — це "офіційний сигнал" США — країни, яка відіграє ключову роль у забезпеченні ЗСУ літаками свого виробництва, наголосив Рябих.

На думку експерта, літаки зʼявляться в українському небі аж наприкінці літа.

відео дня

"Ми маємо все ж таки ситуацію, коли ці літаки можуть зʼявитися протягом декількох тижнів, щонайменше — до кінця серпня цього року", — висловився він.

Сам же процес передачі може полягати у низці аспектів.

"Він (Блінкен, — Главред) сказав, що іде процес передачі… Це може включати багато різних аспектів: як документальна передача, так і безпосередньо передача від тих же Збройних сил Нідерландів і Данії", — зазначив експерт.

Хто такий Валерій Рябих?

Валерій Рябих - директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, редактор спеціалізованого інформаційного Інтернет-порталу Defence-UA.com. Інженер-механік, магістр міжнародного права, пише DE.

F-16 в Україні - що варто знати

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про початок передачі Україні винищувачів F-16 з Нідерландів та Данії. Про це він повідомив на NATO Public Forum у Вашингтоні, де триває саміт НАТО.

На тлі відправки F-16 Зеленський обговорив удари по РФ ракетами Storm Shadow.

У Росії ж із цього приводу влаштували істерику. Прес-аташе МЗС Росії Марія Захарова грубощами намагалася образити країни Заходу. Водночас голова оборонного комітету Держдуми РФ Андрій Картаполов спробував заспокоїти російську публіку - мовляв, це не вплине на поле бою.

До слова, росіяни з початку літа намагаються вистежити F-16. За червень ворог здійснив 6 масованих комбінованих ударів по летовищах України.

Чи F-16 справді вже в Україні: що означають слова Блінкена про літаки - експерт
F-16 - основні характеристики / Інфографіка Главреда

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти