У Центр Довженка прийшли з обшуками поліція і СБУ: опубліковано фото

28 травня 2020, 16:04
Як розповів керівник установи Іван Козленко, правоохоронці виконують всі належні при обшуку процедури.
Довженко-Центр
У Центр Довженка нагрянули з обшуками поліція і СБУ / УНІАН

У четвер, 28 травня 2020 року в Києві в будівлі Держпідприємства з питань зберігання і копіювання художніх фільмів України "Національний центр Олександра Довженка" українські правоохоронці проводять обшуки.

Відповідне повідомлення опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook керівник установи Іван Козленко. За його словами, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України проводять вилучення документів.

"У нас обшук поліції та СБУ. Вилучають документи. З сьогоднішньою нашою заявою (мається на увазі заява Козленко про розірвання контракту з Міністерством культури через категоричне недофінансування установи ‒ Главред) це не пов'язано. Розслідують кримінальну справу за Актом ревізії ДАСУ (Госаудиторської служби України ‒ Главред)", ‒ написав Козленко.

відео дня
У Центр Довженка прийшли з обшуками поліція і СБУ: опубліковано фото
У Центр Довженка прийшли з обшуками поліція і СБУ: опубліковано фото
Обшуки в Центрі Довженка / Facebook І. Козленко

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Міністерство фінансів планує провести секвестр бюджету країни на 2020 рік ‒ причому в основному за рахунок культурної сфери. Зокрема, фінансування Держкіно чиновники запропонували урізати з 773 млн грн до 23 млн грн, Українського культурного фонду з 697 млн грн до 197 млн грн, прибрати весь бюджет Інституту книги (150 млн грн), а також не виділяти 500 млн гривень на будівництво музеїв Голодомору і Революції Гідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти