Серпом по культурі: нардеп розповів, як у Кабміні планують забрати гроші у Мінкульту

25 березня 2020, 15:21
За даними нардепа Олександра Ткаченко, Мінфін розраховує серйозно урізати фінансування для Міністерства культури.
Купюри
В Кабміні хочуть обрізати фінансування Мінкульту / УНІАН

В уряді планують урізати фінансування Міністерства культури трохи більше, ніж наполовину.

Таке повідомлення в середу, 25 березня, опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook нардеп з фракції Слуга народу Олександр Ткаченко. Він стверджує, що плани Міністерства фінансів урізати фінансування Міністерства культури ставить під загрозу існування Українського культурного фонду (РКФ), Держкіно та інших аналогічних структур.

"Під приводом боротьби з кризою і під вивіскою "таємно", трохи більше ніж наполовину (!) збираються урізати всі витрати на культурні проекти. Фактично Мінкультури залишають тільки витрати на утримання - тобто зарплату", - написав Ткаченко.

відео дня

На його думку, в результаті політики Мінфіну безробітними стануть сотні тисяч людей, які були задіяні у креативній індустрії.

"Розумію, що сьогодні ми стоїмо перед викликом під назвою коронавірус. І для порятунку життів людей потрібно знайти додаткове фінансування. Але будь-які рішення повинні оцінюватися у довгостроковій перспективі. І особливо - їх наслідки", - підсумував Ткаченко.

Нагадаємо, раніше в Мережі з'явився документ, в якому були вказані гігантські (в розмірі сотні тисяч гривень) премій за січень заступників тодішнього міністра культури України Володимира Бородянського. Навіть незважаючи на те, що президент України Володимир Зеленський вимагав негайно вирішити питання з преміями для держчиновників у бік зменшення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти