"Це все інсценування": у Зеленського прокоментували підрив автомобіля Прилєпіна

6 травня 2023, 22:40
Михайло Подоляк заявив, що Україні нічого не дасть ліквідація Захара Прилєпіна чи іншого пропагандиста.
Подоляк, Захар Прилепин
Україні нічого не дасть ліквідація Прилєпіна / Колаж: Главред, фото: kp.ru, ОПУ

У Росії підірвали автомобіль російського пропагандиста Захара Прилєпіна. Влада країни-агресорки одразу назвала це "терактом" та почала звинувачувати у всьому Україну. Однак радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що це насправді "постановка та інсценування".

"Це все постановка. Це все інсценування. Кремль і ці підриви направлені на внутрішній ринок. Вони цей внутрішній ринок обнулять. Це буде шокувати людей в Росії. Вони вже в шоці знаходяться, бо розуміють, що в них йде повномасштабна війна з Україною", - сказав Подоляк.

Він додав, що замахи на російських пропагандистів чи їх ліквідація нічого не вирішить для України.

відео дня

"Ми прагматично ведемо цю війну. Ми розуміємо, які цілі перед нами стоять з точки зору деокупації. Ми розуміємо, що для цього треба прозоро, але масштабно знищувати інфраструктуру на окупованих територіях для того, щоб зменшити боєздатність російської армії. Нам точно те, як це було з Дугіною, як це було з Татарським, як це є сьогодні з Прилєпіним, нам це точно не вирішує жодне питання", - пояснив Подоляк.

Дивіться відео з коментарем Подоляка про підрив автомобіля Прилєпіна:

покушение на Прилепина
Україні нічого не дасть ліквідація Прилєпіна / скріншот

Хто такий Захар Прилєпін

Захар Прилєпін - російський письменник, політик і пропагандист. Він виступав за анексію Криму і окупацію Донбасу. У 2016-2018 роках він воював проти українців у складі незаконних збройних формувань "ДНР".

У 2021 році він став співголовою російської партії "Справедливість Росії - Патріоти - За правду". Після цього його обрали до Держдуми РФ, але він відмовився від мандата.

Прямо перед початком повномасштабного вторгнення, в січні 2022 року, Прилєпін уклав контракт з Росгвардією і відправився на фронт вбивати українців. Про це повідомляє Вікіпедія.

Підрив автомобіля Прилєпіна

6 травня стало відомо про те, що поблизу Нижнього Новгорода в РФ підірвали автомобіль російського пропагандиста, письменника та політика Захара Прилєпіна. З ним в автомобілі була дочка та водій-охоронець. Ймовірно, вибухівку встановили, коли Прилєпін зупинився біля придорожнього кафе.

На момент вибуху дочки пропагандиста у машині не було, вона вийшла за кілька хвилин до інциденту. Охоронець Прилєпіна загинув на місці. Самого ж пропагандиста госпіталізували. У нього травматична ампутація кінцівок, контузія обох легень, численні переломи та забої.

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов підтвердив інформацію про те, що замах на Прилєпіна організувала "Національна республіканська армія" (НРА).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти