Бунт і хаос: експерт пояснив, чому призначення Монастирського зруйнує МВС

17 липня 2021, 04:22
Олександр Кочетков попередив про небезпеку некерованості правоохоронних структур.
Денис Монастирський
Денис Монастирський / УНІАН

Після призначення Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ свій вплив в МВС посилить глава Офісу президента Андрій Єрмак і його заступник Олег Татаров, заявив політичний аналітик Олександр Кочетков.

"Ніяких реформ після заміни керівництва МВС не передбачається - на сьогодні мова йде лише про те, щоб контролювати практичну діяльність Міністерства. В першу чергу - поліцію діалогу, яка займається громадським порядком. Тому що ОП дуже турбують можливі заворушення, через що вони хочуть бути абсолютно переконані, що керівництво цього міністерства віддасть всі належні команди і проявить максимальний слухняність, щоб ці можливі вуличні заворушення припинити", - пише він у матеріалі на Главреді.

На його думку, ОП цікавить керованість на вулиці і фінансові потоки в МВС.

"Але навряд чи Монастирському це вдасться, тому що він не людина з системи і на те, щоб увійти в систему, потрібен час і революційна ситуація. ( ... ) Влада швидко переконається в тому, що у випадку, якщо міністр не знатиме, що робити з проблемами на місцях, це означатиме для місцевих керівників "зелене світло" для вирішення їхніх проблем на свій розсуд. І, на жаль, це буде ні на користь державі, ні на користь керованості ситуації в країні. Тому що тоді буде відбуватися те ж, що і зараз відбувається з економікою, де зростає діра в бюджеті. Так само будуть некерованими правоохоронні структури, що загрожує не просто протестами, а бунтом з далекосяжними наслідками", - переконаний експерт.

Кочетков додав: "Влада живе в ілюзії, що вона, прибираючи людей, які розбираються в справі, починає контролювати ситуацію, а насправді – втрачає цей контроль. Люди будуть робити так, як вважатимуть за потрібне, силова вертикаль буде зруйнована. А це - прямий шлях до хаосу".

У четвер, 15 липня, Верховна Рада проголосувала за відставку Арсена Авакова з поста глави МВС. Відставку міністра підтримав 291 народний депутат. Аваков беззмінно очолював Міністерство понад 7 років.

15 Липня Денис Шмигаль вніс до Ради подання про призначення Голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Дениса монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.

16 липня він був призначений на цю посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти