Велике будівництво Зеленського: у Дніпрі приступили до зведення Північної об'їзної дороги

4 листопада 2021, 12:32
81
Дніпряни давно чекали початку цього будівництва. Через транзитні фури затори стали "нормою" для міста через завузькі для габаритного транспорту вулиці.
Велике будівництво Зеленського: у Дніпрі приступили до зведення Північної об'їзної дороги
Нова магістраль об'єднає три промислові центри України - Донбас, Дніпро і Кривий Ріг / adm.dp.gov.ua

У Дніпрі в рамках програми президента Володимира Зеленського приступили до будівництва нового Північного обходу, який з'єднає Кайдацький міст з Криворізькою трасою.

Об'їзна дорога розвантажить від транзиту вулиці міста, повідомляє Дніпропетровська ОДА.

"Дніпряни давно чекали початку будівництва Північного обходу: через транзитні фури затори стали "нормою" для місцевих вулиць, завузьких для габаритного транспорту", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Чотирисмугова автодорога протяжністю 6,6 км з'єднає Кайдацький міст з трасою М-30 Стрий - Ізварине.

Фахівці вже розпочали підготовчі роботи поблизу вулиці Маяковського. Над проектом працюватимуть 300 дорожників і мостовиків, а також 200 одиниць спецтехніки. Пропускна здатність майбутньої магістралі - понад 2600 автомобілів на годину.

"Нова магістраль об'єднає три промислові центри України: Донбас, Дніпро і Кривий Ріг. Розвантажить набережну. У місті буде менше заторів, менше загазованості", - сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Велике будівництво Зеленського: у Дніпрі приступили до зведення Північної об'їзної дороги
Об'їзна дорога розвантажить від транзиту вулиці Дніпра / Фото adm.dp.gov.ua

Фішка проекту - унікальна естакада завдовжки в 1 км. Вона стане продовженням Кайдацького мосту і пройде над заводською зоною і залізничним шляхом. Естакада такої складності вперше будується в Україні.

Щоби не заважати місцевим жителям, магістраль облаштують спеціальними металопластиковими екранами для поглинання шуму. А на виїзді з міста побудують залізничний шляхопровід. Під ним проведуть дорогу і дві дворівневі розв'язки.

Паралельно в рамках Великого будівництва в області зводять нову трасу на Київ Н-13 і Південний обхід Дніпра.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що у 2021 році в рамках програми Велике будівництво по всій Україні планують відремонтувати та реконструювати 6,5 тис. кілометрів доріг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти