"Велике будівництво": в Одесі почала приймати літаки нова злітно-посадкова смуга

16 липня 2021, 17:37
За прогнозами, завдяки новій ЗПС річний пасажиропотік аеропорту збільшиться до 4 млн осіб до 2026 року.
'Велике будівництво': в Одесі почала приймати літаки нова злітно-посадкова смуга

В аеропорту "Одеса" здійснив посадку на нову злітно-посадкову смугу перший літак, що прибув рейсом зі столичного аеропорту "Бориспіль". Згідно з традицією його зустріли арками з води, повідомляє Одеська ОДА.

Будівництво ЗПС тривало 31 місяць. Завдяки затосованій вперше у Східній Європі технології "важкого" бетону товщиною 40 см міцність та пропускна здатність смуги довжиною 2,8 км та шириною 45 м зросли вдвічі. Тепер вона здатна приймати широкофюзеляжні літаки Boeing 767 і Airbus A330.

У подальших планах — продовжити ЗПС до 3,2 км, що дозволить приймати літаки вже класу Е.

відео дня

Нова ЗПС у аеропорту Одеси збудована у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"У наших планах реалізація таких потужних і важливих проєктів як міст через Дністровський лиман, реконструкція Хаджибейської дамби та будівництво сучасної дороги в обхід Сухого лиману. Необхідно покращувати інфраструктуру й за межами міста Одеси — і це проєкти, пов’язані з Дунаєм та островом Зміїним, що тим самим привабить туристів, в тому числі й міжнародних", — сказав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

У 2012 році був розроблений проєкт будівництва сучасного пасажирського термінального комплексу аеропорту "Одеса" площею близько 30 тис. м2. У 2017 році термінал розпочав обслуговувати внутрішні та міжнародні рейси. Наразі вже завершена третя черга будівництва, яка дозволяє обслуговувати літаки на новому пероні.

'Велике будівництво': в Одесі почала приймати літаки нова злітно-посадкова смуга

За прогнозами, завдяки новій ЗПС річний пасажиропотік аеропорту зросте до 4 млн осіб до 2026 року.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що президентська програма розвитку інфраструктури цього року передбачає також масштабне оновлення аеропортів у регіонах України: починається реконструкція в аеропортах Житомира, Кривого Рогу, Ужгорода, Вінниці, Чернівців, Рівного, Полтави, Дніпра, Херсона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти