"Велике будівництво": на Хортиці запустили лазерне шоу, яким можна керувати за допомогою телефона

15 жовтня 2021, 16:36

На Хортиці, де тривають масштабні роботи з відновлення інфраструктури, офіційно запустили лазерно-проєкційне шоу "Трансформація крізь історію", особливістю якого є інтерактивність – керувати шоу зможе кожен гість острова.

Проєкт було реалізовано в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за підтримки групи Метінвест. Втіленням ідеї займалася компанія "Expolight", яка оприлюднила відео з фрагментами шоу.

Лазерно-проєкційне шоу передбачає звукове та візуальне оформлення історичних образів з подальшою проєкцією їх на схили Пагорба Єдності, дніпровські пороги і небо, для чого у Дніпрі було виготовлено найпотужніший лазер, який коли-небудь використовувався в Україні. Шоу "Трансформація крізь історію", яке триває 10 хвилин, в повному обсязі буде демонструватись щовечора тричі.

"Саме завдяки таким атракціям, оновленим знаковим об’єктам на острові, завдяки новому арт-об’єкту "Коло Єдності" ми очікуємо на значне збільшення кількості туристів. Хортиця стає цікавішою, зручнішою, доступнішою", - наголосив генеральний директор Національного заповідника Хортиця Максим Остапенко.

Унікальність проєкту у тому, що відвідувачі зможуть взаємодіяти з інсталяцією за допомогою телефонів: на даху Музею історії запорізького козацтва розміщені світлові QR-коди для скачування програми, що дозволяє відвідувачам самостійно запускати короткі світлові інсталяції, які будуть проєктуватися на небо, пагорб або пороги. Паралельно у телефоні буде відображатися історична довідка про ці символи.

"Немає сумнівів, що лазерне шоу буде затребуваним. Будь-який відвідувач острова, абсолютно безкоштовно, зможе керувати світловою інсталяцією, від цього перехоплює дух. Плюс отримає у цікавій форми інформацію про Хортицю та її історію", - додав Остапенко.

За словами Кирила Тимошенка, заступника керівника Офісу Президента, "Велике будівництво" на острові оновлює Музей історії козацтва, Пагорб Єдності, оглядовий майданчик, "Козацьке Коло", облаштовує пішохідні доріжки. 14 жовтня на острові була відкрита арт-інсталяція "Коло Єдності" діаметром 7 метрів.

"У подальших планах – розвиток всієї інфраструктури зі збереженням унікального природного середовища, створення Музею судноплавства", - написав Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, цього року у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" стартувала масштабна програма "Велика реставрація", у межах якої планується до 2024 року реставрувати 150 історичних та культурних об’єктів по всій Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти