"Велике будівництво": до кінця 2024 року швидкісні поїзди Інтерсіті запустять до кожного обласного центру

10 листопада 2021, 12:30оновлено 10 листопада 2021, 13:19
'Велике будівництво': до кінця 2024 року швидкісні поїзди Інтерсіті запустять до кожного обласного центру
Швидкісні поїзди Інтерсіті курсуватимуть між усіма обласними центрами

До кінця 2024 року, у межах виконання програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", буде забезпечено швидкісне залізничне сполучення поїздами Інтерсіті між усіма обласними центрами України.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України за підсумками форуму "Велике будівництво: нова залізниця". Напередодні у форумі взяли участь президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Центральною темою заходу були системні зміни, які очікують на Укрзалізницю, у тому числі завдяки програмі президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як пояснив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, ключовою умовою, яка забезпечить швидкісне сполучення з обласними центрами, є масштабна електрифікація шляхів.

відео дня

"Ми плануємо електрифікувати не менше 500 км до 2024 року. Це дозволить налагодити швидкісні міжрегіональні сполучення та запустити нові маршрути формату Інтерсіті+ у понад 10 обласних центрів країни, серед яких Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Маріуполь, Миколаїв, Херсон. Зокрема, скоро з'єднаємо швидкісною залізницею Київ і Черкаси", - розповів Кубраков.

Серед пріоритетних проектів з електрифікації на 2022 рік: ділянки Долинська — Миколаїв — Колосівка, Ворожба – Суми та Житомир — Новоград-Волинський.

Цього року заплановано завершити електрифікацію 50 км колій. Йдеться про ділянки Чорноморська — Берегова протяжністю 6,5 км, де роботи вже завершені, Київ – Васильків-2 протяжністю 11 км, а також Черкаси — станція ім. Т. Шевченка протяжністю 30,4 км та Ковель — Ізов — Держкордон, де роботи повністю фінішують у 2022 році.

Раньше повідомлялося, що оновлення залізниці, модернізація рухомого складу та залізничних колій стане наступним важливим напрямком програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти