"Біжу за мову": 1+1 media та Київстар ТБ долучаться до забігу від Всеукраїнського Руху "Єдині"

10 липня 2024, 11:37
20
"Біжу за мову"

До Дня Незалежності Всеукраїнський Рух "Єдині" організовує забіг, щоб висловити підтримку українцям, які не можуть говорити рідною мовою через загрозу життю і безпеці, а також тим, хто боїться осуду, помилок, і думає, що вчити українську вже пізно.

Традиційно, "Біжу за мову" підтримує 1+1 media у статусі генерального медіапартнера. Також цьогоріч платформа кіно та телебачення Київстар ТБ виступить інформаційним партнером.

"Другий рік поспіль ми долучаємось до забігу "Біжу за мову" у межах нашої масштабної комунікаційної кампанії "Плюсуй українську", адже для нас українська ідентичність — пріоритетна тема. Разом з працівниками та ведучими ми пробіжимо різні дистанції, підтримавши українців, які продовжують чинити опір на тимчасово окупованих територіях, та вкотре продемонструвавши агресору, що українська була, є і буде",— прокоментувала Яна Ляхович, керівниця корпоративних комунікацій 1+1 media.

відео дня

Директорка з маркетингу Київстар ТБ Вікторія Максимчук додала, що для платформи кіно та телебачення важливо підтримати таку ініціативу, адже популяризація української мови зараз як ніколи на часі.

"Ми працюємо не тільки над поповненням нашої відео-бібліотеки українськими стрічками та збільшенням кількості українськомовної озвучки, а й долучаємося до заходів, які привертають увагу до питання української мови. Всеукраїнський Рух "Єдині" роблять велику справу і Київстар ТБ хоче їх в цьому підтримати", — зазначила Вікторія Максимчук, директорка з маркетингу Київстар ТБ.

Долучитися до забігу "Біжу за мову" можна 18 серпня в Києві на ВДНГ, або ж з 18 по 24 серпня у будь-якій точці світу.

"Мова повертає нас додому, об’єднує, де б ми не були. Варто не забувати про такий потужний інструмент нашої боротьби. Цим забігом ми хочемо підкреслити нашу єдність та підтримати українців, які знаходяться в окупації. Підтримуючи інших, ми підтримуємо також і себе – і морально, і фізично", – зазначила керівниця та співзасновниця Руху "Єдині" Наталка Федечко.

Детальніша інформація про реєстрацію та дистанції розміщена за цим посиланням.

Торік до забігу долучилася 681 людина, з них 137 дітей. Узяли участь бігуни з Чехії, Австрії, США, Польщі, Німеччини, Іспанії та Нідерландів. Найбільше зареєстрованих учасників — у Києві.

Довідка:

Рух "Єдині" – проєкт освітньої та психологічної підтримки у переході на українську мову. Це навчальний курс, що триває 28 днів і містить онлайн-завдання, розмовні клуби, корисні вебінари, а також це спільнота однодумців для обговорення українцями історії, культури й підтримки мовної стійкості. Рух створений за участі Ініціативи "Навчай українською" та за підтримки ГО "Українська гуманітарна платформа".

У вересні 2023 року 1+1 media спільно зі Всеукраїнським Рухом "Єдині" підписали меморандум про співпрацю в межах масштабної комунікаційної кампанії "Плюсуй українську". Відтоді консолідація зусиль спрямована на популяризацію української мови та культури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти