Багатомільйонна угода: Україна продала одне з найбільших підприємств

5 травня 2020, 19:53
Після попереднього невдалого аукціону підприємство Київпассервіс успішно пішло з молотка.
Багатомільйонна угода: Україна продала одне з найбільших підприємств
Київпассервіс проданий на аукціоні

Фонд державного майна України провів 4 березня аукціон, у результаті якого майже за 231 мільйон гривень був проданий Київпассервіс. Це одне з найбільших підприємств, що здійснюють надання послуг перевізникам і пасажирам.

"4 березня успішно завершився аукціон з продажу Київпассервісу - одного з найбільших підприємств по наданню послуг перевізникам, і пасажирам. Об'єкт буде переданий новому власнику за 230 897 987 грн", - зазначили у Фонді держмайна.

Як повідомляють у ФДМ, до аукціону проявили інтерес 3 учасника. Під час торгів сума підприємства зросла майже на 18%.

відео дня

Також у Фонді нагадали, що ще в серпні 2019 року, коли пройшов попередній аукціон, зацікавлених у придбанні підприємства не було.

"Однак на цей раз новий підхід у розкритті інформації про підприємство та сотні сторінок опублікованих документів дозволили зацікавити інвесторів", - додали у Фонді держмайна.

Український політолог, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк прокоментував дану угоду, піддавши владу жорсткій критиці. За його словами, замість розвитку соціальної політики, уряд продає підприємства.

Анатолій Октисюк
Анатолій Октисюк / Facebook

"Шайка жуліків і мародерів на чолі із Головою Фонду Державного майна Дмитром Сенниченком за безцінь продають українські державні підприємства західним олігархам. Замість того, щоб навести лад і дати українцям роботу і гідні зарплати, ці бандити з молотка все продають", - вважає аналітик, припустивши, що наступна влада скасує цю угоду.

Підприємство Київпассервіс створено державою у 2005 році. Рішення про включення компанії в список об'єктів, що підлягають приватизації, було прийнято урядом Гройсмана у 2015 році. В структуру підприємства входять Центральний автовокзал Києва, 24 автостанції на території міста і 19 автомобільних станцій в області.

Раніше Мін'юст ухвалив рішення про продаж легендарного в радянські часи заводу відеоплівок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти