Єрмак анонсував переговори в ТКГ з представниками ОРДЛО

16 травня 2020, 16:55
Україна представить групу представників ОРДЛО.
Андрій Єрмак
Андрій Єрмак / Офіс президента України

На найближчій зустрічі ТКГ у форматі відеоконференції Україна представить групу представників ОРДЛО, заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, ці особи будуть з числа українських громадян – внутрішньо переміщених осіб, які "можуть представляти Донецьку і Луганську області і покладуть кінець монополії на представництво цих територій з боку невизнаних квазідержавних утворень".

"Ми готові узгоджувати, як це передбачено Мінським пакетом домовленостей, з громадянами України, які не мають відношення до незаконних збройних угруповань, не вбивали наших воїнів, які не мають відношення до невизнаних утворень. На нашу думку, саме такі люди можуть бути представниками Донбасу", - підкреслив глава ОП на зустрічі з послами G7 і главою представництва ЄС в Україні.

відео дня

Він зазначив, що Україна розраховує на підтримку країн G7, ЄС і всього цивілізованого світу для подальшого активного просування в Мінському процесі, повідомляє прес-служба Офісу президента.

читайте такожСтворення консультативної ради з ОРДЛО: у Кабміні назвали умови

Єрмак додав, що в найближчі тижні разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою здійснить візит в Берлін, де будуть продовжені консультації про шляхи підвищення ефективності роботи Нормандського і Мінського переговорних форматів.

Як відомо, на засіданні ТКГ у Мінську 11 березня домовилися про створення "консультативної ради" при ТКГ. У суспільстві ця новина справила ефект вибуху бомби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти