"Ахметов заплакав би": у Мережі показали, як виглядає Донбас-Арена після 7 років "руського міра"

2 липня 2021, 10:14
Донбас-Арена формально є домашнім стадіоном футбольного клубу Шахтар, але з 2014 року після окупації міста матчі на стадіоні не проводяться.
скріншот
Територія навколо стадіону заросла травою / скріншот

Мешканка окупованого Донецька опублікувала в соцмережі TikTok відео, на кадрах якого видно, як виглядає зараз територія навколо стадіону Донбас-Арена.

Раніше там були доглянуті газони, а тепер все заросло травою. Сам стадіон запорошений і брудний. Схоже, за ним ніхто не доглядає. Анастасія Карандєєва зазначила, що"нікому нічого не треба".

"Заросла Донбас-Арена... Друзі, це просто жах. Бачив би це Рінат Леонідович [Ахметов] - заплакав би. Трава - як в полях покинутих. Загалом, сумно все. А раніше тут була лише газонна трава - пострижена, було все красиво, доглянуто", - розповіла дівчина.

Зазначимо, Донбас-Арена - футбольний стадіон у нині тимчасово окупованому Донецьку. Був побудований в 2009 році, розрахований на понад 52 тисячі глядачів. Формально є домашнім стадіоном футбольного клубу "Шахтар", але з 2014 року після окупації міста проросійськими бойовиками і російськими військовими матчі на стадіоні не проводяться.

Споруда стадіону з благоустроєм прилеглих територій обійшлася в 400 млн доларів. Він був побудований з ініціативи та з безпосередньою підтримкою бізнесмена Ріната Ахметова.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", того ж року на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти