"Чистки" в Кабміні: стало відомо, кому вкажуть на двері

29 березня 2020, 18:10
Рада планує розглянути кадрові питання в уряді.
Криклій
Владислав Криклій / УНІАН

Колишній заступник міністра фінансів Сергій Марченко є кандидатом на посаду міністра фінансів.

Як пише Українська правда з посиланням на джерела, в неділю нардепи від фракції Слуга народу зустрічаються з кандидатами на посади міністрів охорони здоров'я Максимом Степановим, енергетики та вугільної промисловості Ольгою Буславец і фінансів Сергієм Марченком.

Проте поки не ясно, чи вистачить у парламенті голосів за ці кандидатури.

відео дня

Марченко в 2018-2019 роках обіймав посаду заступника голови Адміністрації президента, а з 2016 до 2018 року працював заступником міністра фінансів.

За даними УНІАН, Верховна Рада України на позачерговому засіданні наступного тижня розгляне питання про призначення нових міністрів енергетики, фінансів та охорони здоров'я. Про це анонімно повідомили кілька народних депутатів.

читайте такожЄмець під питанням: Рада призначить трьох міністрів – ЗМІЗа даними співрозмовників, Ольга Буславец, яка претендує на посаду міністра енергетики, а також претендент на посаду міністра фінансів Сергій Марченко і претендент на посаду міністра охорони здоров'я Максим Степанов проходять співбесіди за участю півсотні депутатів парламентської фракції Слуга народу під керівництвом її керівника Д.Арахамії.

Також на зустрічі присутній прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

У той же час у публікації Апострофа зазначається, що дамоклів меч відставки навис над міністром інфраструктури Владиславом Криклієм.

Серед претензій до нього - небажання або нездатність подолати корупцію в Укртрансбезпеці, розростання схем тіньової оренди в морських портах, побори з моряків, які стягує Адміністрація морського і річкового транспорту, відсутність будь-яких істотних зрушень у питанні реформування Укрзалізниці.

Його також звинуватили у створенні "тіньового офісу" з якого нібито відбувається управління сірими потоками в галузі. Керує офісом, за даними ЗМІ, юрист Павло Шевченко, близький соратник Криклія.

Не так давно народний депутат Олександр Дубінський оприлюднив повістку про виклик Криклія на допит у скандальній справі про незаконну сертифікацію іномарок, нагадує видання.

читайте такожШмигаль пообіцяв чиновникам "обрізання" через карантин: що скоротять

За інформацією з оточення міністра, уникнути відставки він збирається завдяки близьким зв'язкам з головою фракції Слуга народу в парламенті Арахамією.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив про те, що позачергове засідання Ради відбудеться в понеділок, 30 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти