"Сидіть, бл*ть, вдома": хірург із Сум гнівно звернувся до порушників карантину

28 березня 2020, 21:30оновлено 19 серпня 2021, 17:57
Медик вийшов в місто з одиночним пікетом.
Хірург вирішив використовувати всі методи/ Фото Facebook/Дмитро Сичненко

Судинний хірург Сумської обласної клінічної лікарні Дмитро Сичненко різко розкритикував українців, які, незважаючи на карантин і рекомендації, не дотримуються норм під час пандемії коронавіруса.

"Сидіть, бля*ть, вдома. Карантин – не канікули! Віз батьків на дачу через ліс, там ізоляція буде краще, сказали вони. Чесно кажучи, я був у шоці, я був в а*ує! Стільки людей, шашличників я не бачив навіть на Великдень. Грає музика, багаття, вільного місця практично немає. Аууу, хлопці, ви чого!? Ви дивитеся телевізор⁉ Чому так важко посидіти трохи вдома, перечекати? Зовсім трохи. Ви можете не захворіти, у вас навіть не буде ніяких симптомів, але ви можете бути переносником", – написав доктор в Facebook.

Сичненко закликав українців думати в першу чергу не про себе, а про своїх близьких, які можуть постраждати або стати жертвами хвороби. Він зазначив, що занадто багато гуляє дітей на дитячих майданчиках, а молоді на вулиці. За словами хірурга, українські медики мінімально забезпечені засобами захисту і лікування, щоб врятувати потім цих безтурботних громадян.

"Ми реально не готові, забезпечення просто мінімальне! Доктора виходять на роботу кожен день без захисту, без масок, без костюмів, без антисептиків, за 3200 гривень. Є випадки зараження працівників правоохоронних органів, а також медичного персоналу... Я абсолютно не нагнітаю паніки! Просто намагаюся донести абсолютно зрозумілі речі", – написав Сичненко.

Лікар опублікував у соцмережі фото з плакатами. Він виходив у Сумах на одиночний пікет, щоб закликати городян до відповідальності.

"Сидіть, бля*ть, вдома" і "Карантин не канікули", - свідчить напис на плакатах.

/ Фото Facebook/Дмитро Сичненко
/ Фото Facebook/Дмитро Сичненко

Нагадаємо, медсестра Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району Ніна Козловська в різкій формі звернулася до президента Володимира Зеленського, а також чиновників Міністерства охорони здоров'я, оскільки у відділення прибувають люди з підозрою на коронавірус, а у медичного персоналу відсутній необхідний захисний одяг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти