Обмін полоненими: Джемілєв розповів, чому кримські татари можуть відмовитися від участі

10 березня 2020, 07:05
Росія категорично проти звільнення кримських татар, зазначив Мустафа Джемілєв.
Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв / facebook.com/cpUAct/

Списки для обміну полоненими вже готові, до них повинні потрапити і кримські татари, які незаконно утримуються Росією. Лідер кримськотатарського народу і нардеп від ЄС Мустафа Джемілєв назвав причину, з якої вони можуть відмовитися від обміну.

За словами Джемілєва, Росія категорично проти звільнення кримських татар. Однак, український омбудсмен Людмила Денисова обіцяла, що кримські татари все ж таки будуть включені в обмінні списки, повідомляє Громадське Радіо.

"Я повинен сказати, що росіяни категорично проти звільнення кримських татар. По-друге, у нас там досить ідейні люди. Якщо вони дізнаються, що їх обмінюють на бандитів, то вони можуть і відмовитися", - зазначив лідер кримськотатарського народу.

відео дня

Він додав, що "міняти насамперед потрібно тих, у кого найбільші терміни, наприклад 17-18 років, і за станом здоров'я".

"Списки вже готові, але зараз Росія просто не веде розмов про це", - сказав він.

Нагадаємо, в лютому екс-міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко називав ймовірні терміни нового обміну полоненими. За його словами, новий обмін може відбутися до зустрічі лідерів країн "нормандського формату", при цьому Україна планує повернути 200 осіб.

Пізніше Пристайко не виключав, що зустріч лідерів нормандської четвірки - Німеччини, Франції, Росії та України - може відбутися трохи пізніше квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти