"Живуть без копійки": звільнені з полону українці не отримали грошей - журналіст

24 лютого 2020, 11:12
Українці, яких було звільнено з полону бойовиків "Л/ДНР" у грудні минулого року подосі не отримали компенсації, яку їм обіцяла українська влада.
Обмен, пленные
Обмен пленными / УНИАН

Відповідну інформацію озвучив відомий журналіст та блогер Юрій Бутусов.

"Два місяці тому були звільнені наші полонені, їх зустрічали з великою помпою. Але тепер Офіс президента виявляє повну байдужість до долі звільнених людей. З'явилися нові інформприводи, а тим часом ігноруються елементарні проблеми героїв Донбасу, тих самих "представників непідконтрольних територій", які пожертвували всім, щоб повернути Донбас під контроль України", - написав він у Facebook.

За даними Бутусова, досі жоден із звільнених ще не отримав обіцяну Офісом президента компенсацію в розмірі 100 тисяч гривень.

відео дня

"Два місяці люди живуть без копійки грошей! Не вирішуються елементарні проблеми цілого ряду наших відомих героїв, яким держава повинна виплатити куди більше ста тисяч - їх зарплату за роки, проведені в тюрмах і катівнях", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше, в кінці минулого року на Донбасі провели процедуру обміну полоненими між Україною і бойовиками Л/ДНР - поблизу Горлівки. При цьому офіційний Київ передав 127 осіб, а з "ДНР" і "ЛНР" в Україну повернулися 76 заручника бойовиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти