Кинули пораненого: стали відомі деталі нового прориву бойовиків на Донбасі

22 лютого 2020, 18:44
Бойовик Андрій Лазарєв помер від втрати крові відразу після потрапляння в полон.
ВСУ
Боєць ЗСУ на Донбасі / УНІАН

В ході спроби прориву диверсійно-розвідувальної групи озброєних формувань Російської Федерації біля населеного пункту Новотошковське Луганської області було знищено російського найманця Андрія Лазарєва.

"Сьогодні, 22 лютого, вночі, штурмова група 4-ї мотострілецької бригади ЗС РФ зробила спробу атакувати опорний пункт 1-го батальйону 93-ї механізованої бригади поблизу висоти 195 біля села Кримське на Бахмутської трасі", - розповів у своєму Facebook журналіст Юрій Бутусов.

За його даними, ворог, користуючись повною темрявою, зробив спробу перетнути Бахмутську трасу і приховано зайти на опорний пункт ЗСУ.

відео дня

читайте такожЗаміс під Золотим: стали відомі подробиці спроби прориву бойовиків"Проте чергова зміна була напоготові, найманців виявили в тепловізор (спасибі Повернись живим), після чого ефективно придушили вогнем стрілецької зброї. Противник втік, на дорозі в 70 метрах від наших позицій кинули одного свого пораненого", - зазначив журналіст.

За його даними, бойовик отримав два кульових поранення (одна куля в щелепу, друга - в живіт).

"У найманця виявили документи: Лазарєв Андрій Олександрович, 27.05.2000 року народження, 1-й батальйон 4-ї бригади. Підрозділи цієї ж бригади атакували позиції на сусідній ділянці 72-ї бригади 18 лютого. У Лазарєва був при собі автомат АК-74, гранати, російського виробництва. Оскільки йому не надали допомогу його товариші, він помер від втрати крові відразу після потрапляння в полон. З нашого боку постраждалих немає", - підкреслив Бутусов.

Кинули пораненого: стали відомі деталі нового прориву бойовиків на Донбасі
Ліквідований бойовик Андрій Лазарєв з 4-ї бригади ЗС РФ / censor.net.ua

Він також звернув увагу на те, що на початок 2020 року весь особовий склад армійських корпусів "ЛДНР" отримав російські паспорти.

Кинули пораненого: стали відомі деталі нового прориву бойовиків на Донбасі

Зазначимо, що профіль Лазарєва був раніше розміщений на ресурсі Миротворець.

Кинули пораненого: стали відомі деталі нового прориву бойовиків на Донбасі

Раніше в штабі ООС повідомили про те, що ворожі диверсанти вночі зробили невдалу спробу прориву через лінію зіткнення.

читайте такожКривава Баня: в Генштабі назвали кількість знищених в Золотому бойовиків

"Підрозділи Об'єднаних сил своєчасно виявили ворога і черговими вогневими засобами відбили атаку. В результаті бойового зіткнення ДРГ противника, зазнавши втрат, відступила. При цьому, ворог залишив на полі бою тіло загиблого російського найманця", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше журналіст Юрій Бутусов повідомив про те, що в результаті ворожої атаки ЗСУ втратили передову позицію в "сірій зоні" у Золотом.

читайте такожВ Золотому загиблий боєць ЗСУ залишився на покинутому дозорнику – волонтер

За даними штабу ООС, українські військові дали адекватну вогневу відповідь супротивнику і втримали повний контроль над ситуацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти