Google звинуватили в стеженні за користувачами в режимі "інкогніто"

14 березня 2021, 20:30оновлено 24 березня 2021, 14:27
Якщо ви думаєте, що Chrome в цьому режимі не збирає ваші дані, то сильно помиляєтеся.
Google звинуватили в стеженні за користувачами в режимі 'інкогніто'
Google судиться через стеження в Chrome / Bloomberg

Як пише портал Bloomberg, суд штату Каліфорнія не задовольнив прохання технологічного гіганта Google відхилити позов про стеження за користувачами браузера Chrome.

Позивачі стверджують, що корпорація збирає інформацію про історію переглядів та інших даних користувачів, навіть коли вони використовують режим "інкогніто".

Ініціатори колективного позову впевнені, що Google знає про "потенційно ганебні речі", які дивляться користувачі в Мережі. Федеральний окружний суддя Сан-Хосе Люсі Кох постановила, що Google в цьому випадку не повідомляла користувачів, що виробляла приписуваний [позивачами] збір даних, коли користувачі користувалися режимом приватного перегляду.

відео дня

У самій компанії вважають звинувачення неправомірними, бо позивачі приймали політику конфіденційності, в якій ясно описано, як саме компанія збирає дані про користувачів.

Google також дає зрозуміти, що "інкогніто" не означає "невидимий", а дії користувача під час такого сеансу можуть бути видні веб-сайтам, які вони відвідують, і будь-яким стороннім аналітичним або рекламним сервісам – заявили в Google.

У компанії підкреслили, що режим "інкогніто" лише дає лише можливість переглядати вебсторінки без збереження дій користувача в браузері або на пристрої. Відзначимо, що судові тяжби тягнуться з літа 2020 року – тоді позивачі зажадали оштрафувати компанію на 5 млрд доларів.

читайте такожБраузер Brave – гідна заміна Chrome, яка платить вам за серфінг в інтернеті

Раніше команда Google заявляла про намір відмовитися від відстеження дій конкретних користувачів в Інтернеті протягом найближчих двох років.

У січні 2021 року Google оголосила про ефективність технології під назвою FLoC, яка повинна замінити cookie – при таргетуванні реклами вона буде покладатися не на дані про конкретних користувачів, а про групи зі схожими інтересами, що дозволить зберегти конфіденційність. У компанії не виключають, що з часом з'являться й інші методи збору інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти