У липні на українців чекає пекельна погода: яким буде екватор літа - прогноз синоптика

26 червня 2022, 13:44
Температура повітря в липні 2022 очікується на півтора-два градуси вище, ніж зазвичай, а ось дощів місцями не вистачатиме, попередили в Укргідрометцентрі.

погода в Україні влітку 2022
Погода в Україні влітку 2022 буде теплою / Фото pixabay.com

Погода в Україні у липні буде теплою. Українські синоптики прогнозують, що температура повітря очікується на півтора-два градуси вище, ніж зазвичай. Про це свідчить прогноз погоди від Укргідрометцентру.

В середньому стовпчики термометра впродовж місяця будуть підніматися до 21-26 градусів тепла, в Карпатах — до +17...+19.

Водночас кількість опадів буде в межах місячної норми, крім південно-західних областей, де їх очікується трохи менше норми, прогнозує синоптик. Так, місячна кількість опадів - на рівні 34-96 мм, в Карпатах - до 150 мм.

В Укргідрометцентрі нагадали, що абсолютний максимум температури повітря в липні становить + 34...39 градусів, у південних, східних, південно-східних областях та Криму - місцями +40...+ 41, у гірських районах - від +26 до +33 градусів.

Як повідомляв Главред, синоптик порталу Gismeteo прогнозує, що погода в Україні різко зміниться - в липні країну накриватиме неймовірною спекою, але будуть різкі перепади температури. Зокрема, вже до кінця червня стовпчики термометрів у більшості областей піднімуться вище +30 градусів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти