Україну накриє хвиля теплого повітря: синоптик уточнив прогноз погоди на вихідні

12 листопада 2021, 11:16
На вихідних в Україні буде суха погода з нічними морозами і потеплінням до +12 градусів удень у деяких регіонах.

погода
На вихідних Україну накриють тумани вранці та ввечері, попередив синоптик / pixabay

Погода в Україні найближчими днями зміниться - в країну йде потепління. На вихідних 13-14 листопада стовпчики термометрів піднімуться до +11 градусів, втім вночі все одно буде холодно. Місцями можливий туман. Також у північних та східних областях посилиться вітер до 12 м/с.

Погода в Україні 13 листопада 2021

У суботу найхолодніше буде на Буковині та Сумщині – вночі температура повітря опуститься до 0... -3 градусів. У Волинській та Рівненській областях стовпчики термометрів покажуть +2... +4 градуси, у Криму - до +6 градусів.

Вдень ясно, температура повітря триматиметься на рівні +6 ... +8, трохи холодніше буде в Київській, Чернігівській, Полтавській областях – до +5... +7, на півдні +8... +10, в Криму +12. У Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях температура повітря становитиме +9... +11 градусів.

Україну накриє хвиля теплого повітря: синоптик уточнив прогноз погоди на вихідні
Прогноз погоди на 13 листопада 2021 / meteo.gov.ua

Погода в Україні 14 листопада 2021

У неділю нічна температура буде такою ж, як і напередодні. Синоптик прогнозує мороз до -3 градусів на Прикарпатті та Буковині. Вдень стовпчики термометрів покажуть від +5 до +12 градусів.

Опадів на вихідних в Україні не буде. Місцями в ранкові та нічні години – туман.

Вітер переважно південно-східний, 3-8 м/с, у західних областях - 5-10 м/с, у Житомирській та Вінницькій областях – 7-12 м/с.

Україну накриє хвиля теплого повітря: синоптик уточнив прогноз погоди на вихідні
Прогноз погоди на 14 листопада / meteo.gov.ua

Погода в Києві на вихідні

У столиці України 13 і 14 листопада буде сухо. Вночі очікується невеликий мороз від 0 до -2 градусів, вдень потеплішає до +5...+7. Вітер південно-західний, 3-8 м/с.

Як повідомляв Главред, завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України, доктор фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова розповіла, що холоднішати "по-зимовому" почне вже із середини листопада. Температура повітря поступово почне знижуватися до мінусових значень. До кінця місяця погода вийде на -10 в північній частині країни.

При цьому, за її словами, погода в Україні взимку 2021-22 буде трохи м'якшою, ніж у попередні роки. На Новий Рік 2022 буде морозно, випаде сніг, але протримається він недовго.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти