У Гідрометцентрі спрогнозували серйозне похолодання в Україні

2 червня 2021, 22:14оновлено 3 червня 2021, 08:48
Експерти розповіли, що спеки в Україні поки не буде.
погода
Погода в Україні буде холодною / pixabay

Погода в Україні принесе в деякі області потужні зливи, а температура місцями буде дуже низькою, як для третього дня літа.

"3 червня вночі в Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській і Луганській областях значні дощі (I рівень небезпеки, жовтий)", - повідомили синоптики Українського гідрометцентру.

Найтепліше буде на Заході. У Закарпатській, Волинській та Рівненській областях температура підніметься до +20 градусів. А ось на Буковині прогнозують від + 16 до + 18.

На півночі протримається хмарна погода, проте опадів очікувати не варто. Денна температура буде коливатися там в межах +17...+ 19 градусів.

У той же час південні регіони накриють грози. На Миколаєві прогнозують +14...+ 16 градусів, на Херсонщині та в окупованому Криму – до +17 градусів. Найтепліше буде в Одеській області.

На сході температура коливатиметься від + 15...+17 на Харківщині до +16...+ 18 у Донецькій та Луганській областях. Погода буде похмурою, з дощами і грозами.

У четвер, 3 червня, в Києві буде хмарно. Втім, опадів очікувати не варто. Стовпчики термометрів піднімуться максимум до + 20 градусів.

У Гідрометцентрі спрогнозували серйозне похолодання в Україні

"Сьогоднішній день він найхолодніший з найближчої синоптичної перспективи. Сьогодні дуже прохолодно в столиці. Але вже завтра температура у нас трохи зросте - до 19 градусів. І на вихідних ми очікуємо більш комфортні 20-23 градуси", - сказала синоптик Укргідрометцентру Олександра Хала.

За прогнозом Укргідрометцентру, на початку наступного тижня температурні показники істотно не зміняться, очікується близько 22-24 градусів.

"Поки на спеки ми не очікуємо. За попереднім прогнозом, перша половина червня, швидше за все, буде з помірно теплими температурними показниками. Поки без спеки", - сказала Хала.

Прогноз погоди на літо 2021 - про що раніше повідомляв Главред:

  • Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.
  • Синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що перший місяць літа почнеться з дощів, які йтимуть близько 3 днів. Денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. Останній місяць літа почнеться з сильної спеки-стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33 ... + 35 градусів.
  • Горбань уточнив, що до кінця червня температура може піти вгору і наблизиться до 30 градусів. У липні вдень - до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40 градусів він прогнозує в середині місяця. Горбань додав, що до середини останнього місяця вдень очікується під +40 градусів при майже повній відсутності хмар.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти