Синоптики приголомшили прогнозом на літо: чи варто чекати спеки

28 травня 2020, 20:57
В Укргідрометцентрі впевнені, що тепло прийде вже з початку червня.
погода, літо
Синоптики пообіцяли спекотне літо / Фото pixabay.com

Погода в Україні - українські синоптики впевнені, що літо в нашій країні почнеться вчасно і вже в перших числах червня нас буде радувати тепло.

"Літо сто відсотків буде і прийде в перших числах червня, починаючи з 5 числа тепмпература повітря підвищиться, буде зростати до +25 і більше градусів. Можна говорити, що не буде іншого літа, ніж спекотне, з великою кількістю днів з температурою від +25 до +30 та вище. Літо з грозами, локальними випадіннями граду, зливами, шквалами", - сказав директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда в ефірі каналу "Україна 24".

читайте такожЯкою буде погода в червні 2020 – прогноз Укргідрометцентру

відео дня

"У нас був дуже сухий період, і дощі - це просто благо для України, нехай вони йдуть. З часом вони закінчаться: сьогодні - завтра у багатьох регіонах, спочатку центральні та південні області, потім північні і західні, будуть сильні дощі з кількістю опадів від 15 до 30 мм у добу. Це все нормально, компенсація дефіциту опадів, який був взимку і ранньою весною", - сказав директор Гідрометцентру.

Нагадаємо, начальник відділу агрометеорології Укргідрометеоцентру Тетяна Адаменко заявила, що дощі, які спостерігаються на території України минулого тижня, припинили посуху, при цьому загрози перезволоження немає.

Погода в Україні

Як повідомляв Главред, директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що в Україні фіксують одне з найбільших підвищень температури повітря. За його словами, південні райони України поступово наближаються до балканського клімату, навіть грецького.

Раніше Укргідрометцентр дав прогноз погоди на червень 2020 в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти