"Люцифер" вже в Україні: синоптик попередив про небезпеку розпеченого повітря із Сахари

17 серпня 2021, 09:17
17 серпня спека досягне піку, але незабаром піде на спад.
спека, погода
Сьогодні в Україні буде дуже спекотно / ua.depositphotos.com

Антициклон під назвою Люцифер, який спровокував потужні пожежі на півдні Європи, дістався і до України. У нашій країні його називають Елфі.

Синоптики попередили про небезпеку цього антициклону - вони прогнозують +30 по всій території. У половині регіонів України існує ризик пожеж, передає ТСН.

"На території Києва бачимо високі температури. Навіть 32-33 градуси можуть бути денні максимуми", - розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Буде рости не лише температура, але і кількість пацієнтів, які страждають від спеки.

"Люди почуваються гірше. Дуже складно перебудувати організм, і люди, які мають проблеми із серцем, вони переносять це гірше. Симптоми можуть бути різні. Зазвичай, це головний біль, тиск, загальна слабкість, поганий сон і навіть кошмари", - поділилася сімейний лікар Вероніка Степаненко.

Як пережити спеку

Не виходити на вулицю без зайвої потреби. Якщо ж без цього не обійтися — надягати одяг з легких тканин, ховатися від сонця і пити побільше води.

Спека затримається ненадовго

Вже завтра на в західних регіонах очікуються опади, наступного дня заливати дощами почне вже майже всю територію країни.

"Звичайно, після такої спеки, при проходженні в середу атмосферного фронту, очікуємо грозові дощі, місцями град і шквали", - попередила синоптик Наталія Птуха.

Як повідомляв Главред, 17 серпня може стати останнім цього року по-справжньому спекотним днем літа, сказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха та уточнила прогноз погоди на тиждень.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Раніше народний синоптик Леонід Горбань озвучив прогноз погоди в Україні на осінь 2021. За його словами, вже в другій половині вересня почнуться дощі і похолодає. Крім того, сніг в 2021 році випаде рано.

Також Горбань розповів, якою буде погода в Україні до кінця літа. За його словами, нам доведеться пережити пекельну спеку і сильну бурю. А закінчиться літо проливним дощем.

Прийдешньої зими українців очікує багато снігу і морози на початку і кінці сезону, а лютий взагалі обіцяє бути "лютим", можливі навіть бурани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти