Коли з'явиться спека +25: синоптики озвучили прогноз на найближчі дні червня

5 червня 2021, 17:47
Є новий прогноз, який може дати відповідь українцям на наболіле запитання: "коли буде спекотне літо?". Його озвучили співробітники Укргідрометцентру.
Київ, спека
Синоптики озвучили прогноз погоди в Україні на найближчі дні / УНІАН

У неділю, 6 червня, погода в Україні буде такою - очікуються невеликі короткочасні дощі, температура вдень + 19-24 градусів. Про це повідомили співробітники Укргідрометцентру.

"6 червня мінлива хмарність. У північно-східних областях, Карпатах та на Закарпатті невеликі, місцями помірні короткочасні дощі, на решті території вночі без опадів, вдень місцями невеликі короткочасні дощі. Вдень в Україні місцями грози. Вітер північно-західний, в південно-східній частині південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 9-14 градусів, вдень 19-24 градусів, в Карпатах вночі 5-10 градусів, вдень 13-18 градусів", ‒ заявили вони.

Також синоптики додали, що 6 червня в більшості районів Волинської, Рівненської, Тернопільської, Житомирської, Сумської областей і місцями на Київщині (в районі Чорнобиля і в Києві) очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У Києві 6 червня хмарно, вночі без опадів, вдень місцями невеликі короткочасні дощі, грози. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.Температура вночі 12-14 градусів, вдень ‒ 21-23 градусів.

Мінлива хмарність спостерігатиметься і на Київщині. Вночі без опадів, вдень місцями невеликі короткочасні дощі, грози. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.Температура вночі 9-14 градусів, вдень 19-24 градусів.

Коли з'явиться спека +25: синоптики озвучили прогноз на найближчі дні червня

7-8 червня в Україні Вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі, грози (у західних областях місцями невеликі дощі). Вітер північно-західний, у південно-східній частині південно-західний, 5-10 м/с.Температура вночі 10-15 градусів, вдень ‒ 20-25 градусів.

9 -10 червня в Україні вночі істотних опадів не очікується, вдень - короткочасні дощі, місцями грози. Температура вночі 10-15 градусів, вдень 20-25 градусів.

читайте такожЧому спекотна погода стомлює: названі три причини

Нагадаємо, раніше синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що перший місяць літа почнеться з дощів, які йтимуть близько 3 днів. Денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. Останній місяць літа почнеться з сильної спеки - стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33...+ 35 градусів.

Горбань уточнив, що до кінця червня температура може піти вгору і наблизиться до 30 градусів. У липні вдень - до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40 градусів він прогнозує в середині місяця. Горбань додав, що до середини останнього місяця вдень очікується під +40 градусів при майже повній відсутності хмар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти